23.9 C
Athens
October 10, 2024
Image default
MARKETS

Επιτόκια και υψηλές τιμές πετρελαίου πιέζουν τη Wall Street

Επιτόκια και υψηλές τιμές πετρελαίου πιέζουν τη Wall Street

Απώλειες σημειώνουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα (7/10), καθώς οι μετοχές πιέζονται από τα υψηλότερα επιτόκια και την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει πτώση ύψους 0,21% φτάνοντας τις 42.264,69 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,35% στις 5.731,50 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται πτωτικά 0,55% στις 18.041,77 μονάδες.

Η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αυξάνει τις πιέσεις στις μετοχές. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε σχεδόν 3 μονάδες βάσης στο 4,008%. Η απόδοση πέρασε για πρώτη φορά το φράγμα του 4% από τον Αύγουστο.

Επιπλέον, οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου επιβαρύνουν επίσης την αγορά μετοχών, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή παραμένουν. Το αμερικανικό αργό ανεβαίνει περισσότερο από 2% σε πάνω από 76 δολάρια το βαρέλι.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία οι βασικοί δείκτες σημείωσαν ήπια κέρδη. Ο S&P 500 πρόσθεσε 0,2% για την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,1% και ο Dow πρόσθεσε 0,1%.

Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών και για τους τρεις δείκτες. Σε αυτό συνέβαλε μια έκθεση για την απασχόληση, η οποία κατέγραψε καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα  την περασμένη Παρασκευή (4/10) και ενισχύει την εκτίμηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να πετύχει μια «ήπια προσγείωση» για την αμερικανική οικονομία. Ο Dow έκλεισε σε υψηλό ρεκόρ μετά την έκθεση.

Ωστόσο, οι αγορές θα μπορούσαν να επηρεαστούν από το κλίμα που θα διαμορφωθεί στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον ερχόμενο μήνα. Επομένως, η μεταβλητότητα της αγοράς ενδέχεται να παραμείνει αυξημένη τις επόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα, όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία, οι βασικές ανακοινώσεις της τρέχουσας εβδομάδας περιλαμβάνουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη (9/10) και την έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή την Πέμπτη (10/10). Επιπλέον, αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Delta Air Lines και JPMorgan Chase  την Πέμπτη και την Παρασκευή (10/10), αντίστοιχα.

#Wall_Street #Dow_Jones #Nasdaq #S&P500

Related posts

Wall Street: Τρίτη σερί πτώση με «βαρίδι» την αγορά εργασίας

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές, ηγέτης το Χονγκ Κονγκ-Περιμένοντας τη Fed

banks

Θετικό παραμένει το outlook για τις μετοχές της τεχνητής νοημοσύνης

banks

Οι ασιατικές αγορές επωφελούνται από το τεχνολογικό ράλι

banks

Κινεζική τόνωση στις ασιατικές αγορές-Σε υψηλό διετίας ο δείκτης MSCI

banks

Στάση…αναμονής στη Wall Street περιμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

banks