26.4 C
Athens
July 1, 2024
Image default
POLITICS

Ευρωεκλογές 2024: Αθλητές, νύφες και… σκυλιά στις κάλπες – Οι παρουσίες που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Σήμερα οι πολίτες προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για την αναδείξη των εκπροσώπων της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο, με πολλούς να βλέπουν τη σημερινή μέρα ως μία αφορμή για βόλτα μετά την ψήφο και έτσι αποφασίζουν να συνδυάσουν την επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο με την… παρέα τους.

Άλλοι πηγαίνουν να ψηφίσουν μαζί με τους τετράποδους φίλους τους, άλλοι με τα παιδιά τους και οι πιο αθλητικοί τύποι με τα ποδήλατα που πάρκαραν εντός του εκλογικού κέντρου, για να μπορέσουν αμέσως μετά να ακολουθήσουν το πρόγραμμά τους χωρίς να χάσουν χρόνο.

Αυτές ήταν και οι πιο αξιοπρόσεκτες παρουσίες -φυσικά μετά τους πολιτικούς αρχηγούς– που έκλεψαν την παράσταση στις κάλπες.

Καπέλα και ανεμιστήρες για να ανταπεξέλθουν

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι, επειδή η σημερινή είναι ιδιαίτερα «καυτή» μέρα, οι πολίτες προετοιμάστηκαν καταλλήλως, βάζοντας τα καπέλα τους και ντυμένοι ελαφρά, για να πάνε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μάλιστα, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών μερίμνησαν να τοποθετήσουν και… ανεμιστήρες για να ανταπεξέλθουν με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ψηφοφόρος ετών 99 καλεί τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες

Ο γλυκύτατος κ. Βασίλης Καραμανίδης είναι 99 χρονών και το πρωί προσήλθε στις κάλπες στον Ομαλό, τον οικισμό του δήμου Σιντικής Σερρών για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Τον κ. Βασίλη συνόδευαν η επί 74 χρόνια σύζυγος του και η κόρη τους και όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ και τον Βασίλη Αναστασιάδη, θεωρεί σημαντικό να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές οι νέοι, να μην απεμπολήσουν αυτό το δικαίωμα τους.

Ο ίδιος ψήφισε, όπως δήλωσε, για πρώτη φορά το 1946 και είχε ψηφίσει τον Κ. Τσαλδάρη, ενώ ευχήθηκε “αν δώσει ο Θεός” να είναι γερός και να ψηφίσει ξανά στις επόμενες εκλογές.

Πήγε να ψηφίσει με το… νυφικό πριν από τη γαμήλια φωτογράφηση

Χαρακτηριστική μάλιστα ήταν και μία νύφη ψηφοφόρος που δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα. Παρά την πολύ σημαντική για εκείνη στιγμή της γαμήλιας φωτογράφησης, αποφάσισε πρώτα να πάει στην κάλπη στο 14ο Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης γιατί όπως τόνισε η ίδια: «Πρέπει να ψηφίζουν όλοι, να μην αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν για αυτούς».

«Θα πάω να κάνω τη φωτογράφησή μου και αποφάσισα να έρθω να ψηφίσω πρώτα»

«Θα πάω να κάνω τη φωτογράφησή μου και αποφάσισα να έρθω να ψηφίσω πρώτα για να μην το χάσω. Πήγε και ο σύζυγος να ψηφίσει και μετά θα πάμε να κάνουμε τη φωτογράφηση», είπε η ίδια μιλώντας στο MEGA, στέλνοντας το δικό της μήνυμα:

«Πρέπει να ψηφίζουν όλοι, να μην αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν για αυτούς. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει μια κοινωνία που είναι είμαστε καλά, να βοηθάει ο ένας τον άλλον».

Related posts

Πρασινίζουν τα Τρίκαλα με 1300 νέα δέντρα

banks1

Στην Ουάσιγκτον κάλεσε τον Γεραπετρίτη ο Μπλίνκεν – Τι συζήτησαν στις Βρυξέλλες

banks1

Στέφανος Κασσελάκης: Πήγε στη γιορτή της φασολάδας στα Τρίκαλα και ανακάτεψε το καζάνι

banks

Τατάρ: Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας

banks1

Στις 15 Σεπτεμβρίου η ανακήρυξη συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις πληττόμενες περιοχές

banks

Καντέρ για Ερντογάν: Η Δύση πρέπει να σταματήσει να παίζει το επικίνδυνο παιχνίδι του

banks1