Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι οι εταίροι της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ζήτησαν τη βοήθεια του Κιέβου για την άμυνα κατά των ιρανικών drones.
“Οι εταίροι στρέφονται σε εμάς, στην Ουκρανία, ζητώντας βοήθεια για την άμυνα κατά των (ιρανικής σχεδίασης) drones Shahed, με εμπειρογνωμοσύνη και πραγματική επιχειρησιακή εμπειρία”, δήλωσε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το Reuters. “Υπήρξαν επίσης αιτήματα από την αμερικανική πλευρά”, σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Ο Ζελένσκι και άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν προηγουμένως αναφέρει ότι το Κίεβο θα μπορούσε να μοιραστεί την εμπειρογνωμοσύνη του με χώρες της Μέσης Ανατολής, εάν μπορούσαν να βοηθήσουν να πειστεί η Ρωσία να τηρήσει μια εκεχειρία στον τετραετή πόλεμο.


