22 C
Athens
September 20, 2024
Image default
POLITICS

Ηλιόπουλος: Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινάει με τους χειρότερους οιωνούς

«Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινάει με τους χειρότερους οιωνούς», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Α’ Αθηνών, Νάσος Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζει ότι «δεν αρκεί η ατυχής ανάθεση του τομέα των Βιώσιμων Μεταφορών σε μια επιλογή που έγινε από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, για την οποία όλη η Ευρώπη γνωρίζει τις ευθύνες της στο έγκλημα των Τεμπών», προσθέτοντας πως «από τη νέα Επιτροπή συνεχίζεται η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική στα ζητήματα της εργασίας».

«Η νεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή γραφειοκρατία πλέον έχει εγκατασταθεί για τα καλά στις Βρυξέλλες»

Συνεχίζει τονίζοντας πως «αφού αρχικά η εργασία έγινε «απασχόληση» σήμερα αφαιρέθηκε εντελώς και η έννοια της «απασχόλησης», καθώς το χαρτοφυλάκιο για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα (EMPL), όπως μέχρι σήμερα το ξέραμε, μετονομάστηκε σε Ανθρώπινου Δυναμικού, Δεξιοτήτων και Ετοιμότητας».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τονίζει ότι «η νεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή γραφειοκρατία που πλέον έχει εγκατασταθεί για τα καλά στις Βρυξέλλες και εκφράζεται από την πρόεδρο της ΕΕ, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιερ, δείχνει τα δόντια της» και πως «τα εργασιακά δικαιώματα, η ασφάλεια στον χώρο εργασίας, η ισότητα ευκαιριών και η προστασία κατά των διακρίσεων περνούν σε δεύτερη μοίρα».

Καταληκτικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς επισήμανε πως «τα αντεργατικά πάγια αιτήματα των πολυεθνικών στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου ανταγωνισμού από τον οποίο ωφελούνται τελικά λίγοι, εκφράζονται πλέον και στις ταμπέλες».

Related posts

Νέα δημοσκόπηση: Ποιος προηγείται στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ

Πελώνη : Κανένα σχόλιο για παρέμβαση Καραμανλή – Μόνη διαφορά με την Τουρκία η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ

banks

Ευρωεκλογές: Το «ευτυχώς τον ξεφορτωθήκαμε» του Κακλαμάνη για τον Ζαγοράκη και το «καρφί» στην Πειραιώς

banks1

Κλείνει το «θέμα Κικίλια» ο Μητσοτάκης με συνάντηση με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας

banks

Τα «μαζεύει» ο Πολάκης και θα περιμένει τα «όργανα» να μιλήσουν

banks

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

banks