20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων ο “πληθωρισμός της Fed” τον Ιούλιο

Αμετάβλητος διατηρήθηκε τον Ιούλιο ο δείκτης που θεωρεί πλέον κατατοπιστικό η Fed για τις πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις που περίμεναν να δείξει μια οριακή επιτάχυνση.

Ειδικότερα, ο δείκτης δαπανών προσωπικής κατανάλωσης (Personal Consumption Expenditures) στο γενικό του επίπεδο διατηρήθηκε τον Ιούλιο στο 2,5% ετησίως όπως και τον μήνα που είχε προηγηθεί, ενώ η μέση πρόβλεψη της αγοράς ανέμενε μικρή αύξηση στο 2,6%.

Σε επίπεδο μήνα, η σύγκριση Ιουλίου – Ιουνίου έδειξε ότι ο PCE εμφάνισε ρυθμό αύξησης 0,2%, όσο και στη περασμένη σύγκριση και όσο προέβλεπαν και οι αναλυτές.

Παρόμοια ήταν η τάση και στο πιο στενό μέτρο που δεν προσμετρά τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων και στο οποίο εστιάζει η ομοσπονδιακή τράπεζα.

Ο λεγόμενος δομικός PCE έτρεξε τον Ιούλιο με 2,6% ετησίως όσο και ένα μήνα πριν, έναντι πρόβλεψης για οριακή αύξηση στο 2,7%.

Στη μηνιαία σύγκριση ο δομικός δείκτης αυξήθηκε με ρυθμό 0,2% όπως αναμενόταν στις προβλέψεις των αναλυτών, μετά τη μηνιαία αύξηση 0,1% του Ιουλίου.

Related posts

Ο Ερντογάν έφερε στην τουρκική βουλή την πρόταση ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

banks

Ταϊλάνδη: Εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα

banks

Μολδαβία: Στρατιωτική βάση στην Υπερδνειστερία επλήγη από drone με προέλευση την Ουκρανία

banks

Αυξάνονται οι περιπολίες της αστυνομίας σε Βρυξέλλες και Αμβέρσα για προστασία των εβραϊκών ιδρυμάτων

banks

Ποια η “επόμενη μέρα” για τη Λωρίδα της Γάζας

banks

Βρετανία: Σε πρωτοφανές επίπεδο ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε κατάσταση φτώχειας

banks