Monday, August 4, 2025
28.4 C
Athens

ΗΠΑ: Κορυφαίος βοηθός του προέδρου Τραμπ κατηγορεί την Ινδία ότι χρηματοδοτεί τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ένας κορυφαίος βοηθός του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Κυριακή την Ινδία ότι ουσιαστικά χρηματοδοτεί τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία αγοράζοντας πετρέλαιο από τη Μόσχα, αφού ο ηγέτης των ΗΠΑ κλιμάκωσε την πίεση στο Νέο Δελχί να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο.

“Αυτό που είπε (ο Τραμπ) πολύ ξεκάθαρα είναι ότι δεν είναι αποδεκτό για την Ινδία να συνεχίσει να χρηματοδοτεί αυτόν τον πόλεμο αγοράζοντας πετρέλαιο από τη Ρωσία”, δήλωσε ο Στίβεν Μίλερ, αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου και ένας από τους πιο ισχυρούς βοηθούς του Τραμπ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η κριτική του Μίλερ ήταν από τις πιο έντονες μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση Τραμπ για έναν από τους σημαντικότερους εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.

“Οι άνθρωποι θα σοκαριστούν όταν μάθουν ότι η Ινδία ουσιαστικά συνδέεται με την Κίνα στην αγορά ρωσικού πετρελαίου. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό γεγονός”, δήλωσε ο Μίλερ στο “Sunday Morning Futures” του Fox News.

Η ινδική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Πηγές της ινδικής κυβέρνησης δήλωσαν στο Reuters το Σάββατο ότι το Νέο Δελχί θα συνεχίσει να αγοράζει πετρέλαιο από τη Μόσχα παρά τις απειλές των ΗΠΑ.

Ένας δασμός 25% στα ινδικά προϊόντα τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή ως αποτέλεσμα της αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού και ενέργειας από τη Ρωσία. Ο Τραμπ έχει επίσης απειλήσει με δασμούς 100% τις χώρες που αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο, εκτός εάν η Μόσχα καταλήξει σε μια σημαντική ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Orilina Properties: Εύρος τιμής €0,91 – €0,95 για τη δημόσια προσφορά

Το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών στην δημόσια προσφορά για την είσοδο στο χρηματιστήριο ανακοίνωσε η Orilinina. Κινείται μεταξύ 0,91 και 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρω εύρους τα συνολικά έσοδα της Αύξησης, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλθουν σε €30.590.000.Η τιμή διάθεσης» θα καθοριστεί από το

Related Articles

Popular Categories

READ MORE