26.3 C
Athens
June 29, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Οι μισοί Αμερικανοί είναι αντίθετοι σε κέντρα κράτησης μεταναστών

Περίπου οι μισοί από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους είναι αντίθετοι στο να στέλνονται οι μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στη χώρα σε κέντρα κράτησης ενώ περιμένουν την απέλασή τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι Αμερικανοί ίσως να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στα σκληρότερα μέτρα επιβολής που εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Περίπου το 54% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είναι αντίθετο στη χρήση κέντρων κράτησης ενώ το 36% είναι υπέρ μια τέτοιας κίνησης και το 10% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ή δεν απαντά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Ωστόσο, το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι περισσότεροι ή όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στις ΗΠΑ θα πρέπει να απελαθούν.

Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Τραμπ έχει καταστήσει την καταστολή της παράτυπης μετανάστευσης βασικό στοιχείο της εκστρατείας επανεκλογής του κατά του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Η μετανάστευση έχει ανακύψει ως βασικό ζήτημα για τους ψηφοφόρους, ιδιαίτερα τους Ρεπουμπλικάνους, ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε πέρυσι ότι ο πρώην πρόεδρος Τραμπ, εάν επανεκλεγεί, σχεδιάζει να χτίσει μεγάλα κέντρα για τη φιλοξενία μεταναστών εν αναμονή πιθανής απέλασης.

Σε συνέντευξη στο περιοδικό Time που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα εξετάσει την περίπτωση των κέντρων αλλά ότι “δεν θα υπάρξει μεγάλη ανάγκη γι’ αυτά” διότι θα γίνονται γρήγορες απελάσεις.

Η υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων ICE αύξησε τις απελάσεις στα τέλη της περασμένης χρονιάς, με 66.000 ανθρώπους να μετακινούνται από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας αυτής, με πολύ πιο επιθετικό ρυθμό σε σχέση με άλλες χρονιές διακυβέρνησης του Μπάιντεν.

Το 85% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων στη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos δήλωσε ότι οι περισσότεροι ή όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται παράτυπα στις ΗΠΑ θα πρέπει να απελαθούν, συγκριτικά με το 26% των Δημοκρατικών και το 61% των ανεξάρτητων.

Ωστόσο, λιγότεροι ψηφοφόροι συμφωνούν με τη δήλωση ότι οι μετανάστες που βρίσκονται παράτυπα στη χώρα θα πρέπει να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται σε κέντρα κράτησης ενώ αναμένουν την απέλασή τους.

Το 62% των εγγεγραμμένων Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι συμφωνεί, συγκριτικά με το 12% των Δημοκρατικών και το 35% των ανεξάρτητων.

Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε διαδικτυακά, συμμετείχαν 3.208 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι από όλη τη χώρα, με ποσοστό λάθους περίπου 2 ποσοστιαίων μονάδων για τις απαντήσεις από όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Related posts

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να απαιτεί από εμάς να μην μιλάμε για την Παλαιστίνη

banks

Πάουελ (Fed): Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μειωθούν τα επιτόκια

banks

Μεσανατολικό: Ο Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας

banks

Τα μέλη της ΕΚΤ συμφώνησαν ότι τον Ιούνιο θα γίνει η πρώτη περικοπή στα επιτόκια – διαφώνησαν όμως για τη συνέχεια

banks

ΟΗΕ: Ο επικεφαλής της UNRWA “δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί”

banks

Αμερικανικά ΜΜΕ: Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA για διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

banks