33.5 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Ο Νετανιάχου θα μιλήσει στο Κογκρέσο στις 13 Ιουνίου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ στις 13 Ιουνίου, ανέφερε τη Δευτέρα το Punchbowl News, μετά από πρόσκληση κορυφαίων βουλευτών, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Ο χειρισμός του πολέμου με τη Χαμάς από τον Νετανιάχου, κατά τον οποίο έχουν σκοτωθεί δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, έχει εντείνει τις εντάσεις με την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, σημειώνει το πρακτορείο. 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι απίθανο πάντως να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι προγραμματισμένο να βρεθεί στην Ιταλία για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7 που θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Ιουνίου.

Οι ομιλίες σε κοινές συνεδριάσεις του Κογκρέσου από ξένους ηγέτες είναι μια σπάνια τιμή που επιφυλάσσεται γενικά για τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ ή μεγάλες παγκόσμιες προσωπικότητες. Ο Νετανιάχου έχει ήδη δώσει τρεις τέτοιες ομιλίες, με πιο πρόσφατη το 2015.

Αυτή η ομιλία θα κάνει τον Νετανιάχου τον πρώτο ξένο ηγέτη που θα μιλήσει σε κοινές συνεδριάσεις του Κογκρέσου τέσσερις φορές. Τρεις φορές είχε μιλήσει στο αμερικανικό Κογκρέσο και ο Βρετανόςπρωθυπουργός, Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Related posts

Βόρεια Μακεδονία: Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη χώρα κατηγορεί τη νέα πρόεδρο Σιλιάνοφσκα ότι παραβίασε το Σύνταγμα αποκαλώντας τη χώρα “Μακεδονία”

banks

Άρχισε να ξεφορτώνεται στη Γάζα η ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε το πλοίο που απέπλευσε από την Κύπρο

banks

Υεμένη: 17 αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν σε αμερικανικά πλήγματα

banks

Γεωργία: Μεγάλη διαδήλωση-γιορτή μετά την απόφαση της ΕΕ για καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας

banks

ΕΕ: Συμφωνία των 27 στις Βρυξέλλες για την μεταναστευτική μεταρρύθμιση

banks

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα δοθούν πυραυλοι ATACMS στην Ουκρανία

banks