31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Στο 2,7% ο πληθωρισμός βάσει δείκτη PCE όπως αναμενόταν

Σχεδόν πλήρως εναρμονισμένη με τις προβλέψεις ήταν η μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ βάση του δείκτη PCE (δαπανών ατομικής κατανάλωσης) τον οποίο θεωρεί πιο κατατοπιστικό η Fed, με μία οριακά χαμηλότερη των εκτιμήσεων τάση σε μηνιαίο επίπεδο.

Ειδικότερα, ο δομικός (πλην τροφίμων και ενέργειας) δείκτης PCE (Personal Consumption Expenditures) που βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” της κεντρικής τράπεζες των ΗΠΑ διατηρήθηκε τον Απρίλιο στο 2,8% ετησίως, όπως προέβλεπε και η μέση εκτίμηση των αναλυτών.

Στη μηνιαία σύγκριση Απριλίου – Μαρτίου ο δείκτες έδειξε μικρή αύξηση 0,2%, ελαφρώς χαμηλότερα τόσο από τον περασμένο μήνα στο 0,3% όσο και από την εκτίμηση των αναλυτών που περίμεναν να τρέξει και τώρα με 0,3%.

Στο γενικό μέτρο του δείκτη, ο PCE παρέμεινε επίσης αμετάβλητος στο 2,7% ετησίως τον Απρίλιο όπως και ένα μήνα πριν, ενώ σε επίπεδο μήνα σημείωσε εκ νέου αύξηση 0,3% όπως και τον Μάρτιο και όπως προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στις πρώτες κινήσεις στις αγορές μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, οι επενδυτές δείχνουν ικανοποιημένοι από τους αριθμούς καθώς τα futures των δεικτών της Wall Street πέρασαν σε θετικό έδαφος και για τους τρεις, ενώ αντίστοιχα οι αποδόσεις των ομολόγων δείχνουν αισθητή αποκλιμάκωση σε χαμηλά ημέρας.

Συγκεκριμένα, από πτωτικά τα futures του Dow Jones ενισχύονται πλέον κατά 0,27%, του S&P 500 κατά 0,4% και του Nasdaq κατά 0,35%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ΗΠΑ υποχωρεί στο 4,510% και του 2ετούς 4,910%.

Related posts

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς λέει πως στο νοσοκομείο Σίφα βρέθηκαν δεκάδες πτώματα

banks

Pinterest: “Έχασε” το guidance για το α’ τρίμηνο του 2024 και τα έσοδα του δ’ τριμήνου του 2023

banks

Οι Μπάιντεν και Σι ξαναρχίζουν διάλογο – Παραμένουν οι αγεφύρωτες διαφορές

banks

“Ευρωπαϊκός πολιτισμός” και “Ποταμοί και πουλιά” τα πιθανά θέματα για τα μελλοντικά τραπεζογραμμάτια του ευρώ

banks

Αρχηγός Χαμάς: “Αυταπάτη” η όποια προσπάθεια επίλυσης του Παλαιστινιακού χωρίς τη Χαμάς

banks

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανικό drone προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στη νοτιοδυτική Ρωσία

banks