27.4 C
Athens
October 6, 2024
Image default
MARKETS

Η ανατροπή των Γαλλικών εκλογών «έφερε» μικτά κέρδη στις ευρωαγορές

Η ανατροπή των Γαλλικών εκλογών «έφερε» μικτά κέρδη στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η συνεδρίαση της Δευτέρας (8/7) για τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς η αβεβαιότητα παραμένει στη Γαλλία, όσον αφορά την κυβερνησιμότητα της χώρας. Οι επενδυτές σταθμίζουν τα νέα δεδομένα μετά την αναπάντεχη επικράτηση της αριστεράς του Ζαν Λυκ Μελανσόν, παρόλο που όλα έδειχναν ότι θα νικούσε η ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε σήμερα κατά 0,03% στις 516.78 μονάδες.

Στη Γερμανία ο DAX σημείωσε κέρδη 0,06% στις 18,472.65 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κινήθηκε καθοδικά κατά 0,13% στις 8,193.49 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,61% στις 7,627.45 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 «έπεσε» κατά 0,06% στις 11,017.00 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά  0,31% στις 34,215.00 μονάδες.

Παράλληλα, το ευρώ ήταν αμετάβλητο έναντι του δολαρίου, ενώ οι συναλλαγές στις αγορές ομολόγων ήταν επίσης σχετικά υποτονικές.

Υπενθυμίζεται ότι, το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο της Γαλλίας κέρδισε τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών στις κοινοβουλευτικές εκλογές αυτού του Σαββατοκύριακου, ανατρέποντας την αναμενόμενη άνοδο για την ακροδεξιά. Ωστόσο, ο συνασπισμός απέτυχε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αφήνοντας τις αγορές υπό το φόβο του πολιτικού αδιεξόδου.

Παράλληλα, οι μετοχές των κατασκευαστών κατοικιών αυξήθηκαν την Παρασκευή εν μέσω προσδοκιών ότι η νίκη των Εργατικών θα αναζωπυρώσει τη δυναμική του κλάδου, αν και τη Δευτέρα οι μετοχές κινήθηκαν παράλληλα με τον ευρύτερο δείκτη FTSE 100.

Σε άλλες εταιρικές ειδήσεις, η εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Britvic συμφώνησε σε προσφορά εξαγοράς ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων λιρών (4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων) από την Carlsberg, με προσφορά 1.290 πένες ανά μετοχή της Britvic. Πρόκειται για βελτιωμένη προσφορά από την Carlsberg, η οποία προσέφερε αρχικά 1.200 πένες ανά μετοχή, αλλά απορρίφθηκε.

Γενικότερα, την Δευτέρα δεν υπήρξαν σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα και είναι επίσης ήσυχα τα πράγματα στο μέτωπο των δεδομένων.

Στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, οι μετοχές ήταν μικτές τη Δευτέρα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν πτώση, καθώς οι επενδυτές έβλεπαν μπροστά στα στοιχεία για τον πληθωρισμό για ενδείξεις σχετικά με το φετινό ράλι της αγοράς και τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Τέλος, ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ιουνίου αναμένεται την Πέμπτη, ενώ τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού την Παρασκευή.

#γαλλικές_εκλογές #ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές

Related posts

Άνοδος στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» σε ΗΠΑ και Βρετανία

banks

Wall Street: Συνέχισε το ανοδικό σερί παρά τη γεωπολιτική πίεση

banks

Ανοδική κίνηση για τις ευρωπαϊκές μετοχές

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τις τεχνολογικές πιέσεις

banks

Σε ανοδικό έδαφος η Wall Street-Ράλι για τον Dow Jones

banks

JP Morgan-Επενδυτές: Να σορτάρετε τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών

banks