October 4, 2024
Image default
POLITICS

Η ενημέρωση Γεωργιάδη στην ΚΟ της ΝΔ και η επίθεση Κακλαμάνη για τους αγροτικούς γιατρούς

Με highlight τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Νικήτας Κακλαμάνης στην Ειρήνη Αγαπηδάκη, ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Η συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν περί τους 50 βουλευτές και διήρκησε περισσότερες από 3,5 ώρες, έγινε υπό τη βαριά σκιά των αλλεπάλληλων ερωτήσεων από βουλευτές σε υπουργούς για σειρά σοβαρών κοινωνικών ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες. Και αυτό γιατί την ερώτηση των «11» προς τον κ. Χατζηδάκη, ακολούθησε εκείνη των «8» προς τον κ. Γεωργιάδη και κορυφώθηκε την Πέμπτη με την επανεμφάνιση του Γιώργου Βλάχου σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία Χαρακόπουλου για τους πλημμυροπαθείς.

Στο πλαίσιο αυτό, η κοινοβουλευτική ομάδα συνεδρίασε με διάθεση τουλάχιστον επιφανειακά συναίνεσης, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την δήλωση που έκανε προσερχόμενος ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν ξέρω γιατί έχει γίνει φασαρία, θα είναι μια ενημέρωση για τις πολιτικές του υπουργείου Υγείας στους βουλευτές», είπε αρχικά ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε για την ερώτηση των «8»:

«Είναι χρήσιμη, όχι επιθετική, σε συναδελφικό ύφος. Λογικός ο προβληματισμός, δεν την απορρίπτω την πρόταση, θα το μετρήσω. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Η δουλειά των βουλευτών είναι να ρωτάνε, δεν με ενόχλησε η ερώτηση».

Όπως είχε γίνει και μια εβδομάδα νωρίτερα πάντως -τότε είχε κάνει σχετικές δηλώσεις ο Γιώγιακας- ο Δημήτρης Καλογερόπουλος (ένας εκ των «8») δήλωσε πως «και πρωθυπουργό έχουμε και πρόεδρο στη ΝΔ. Γιορτάζουμε τα 50 μας χρόνια. Όλα αυτά είναι εφευρέσεις. Εμείς ρωτάμε δεν απαιτούμε».

Οι αναφορές Κακλαμάνη

Εντός της αίθουσας της Γερουσίας πάντως, ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέβασε τους τόνους καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εξαπέλυσε επίθεση στην αναπληρώτρια υπουργό, Ειρήνη Αγαπηδάκη για το γεγονός πως στο πρόγραμμα του γιατρού κατ’ οίκον περιλαμβάνονται αγροτικοί γιατροί που δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την ειδικότητα τους. Ο κ. Κακλαμάνης ακόμα έθεσε το ζήτημα των χρεών των νοσοκομείων που ξεπερνούν το 1 δις ευρώ ζητώντας εξηγήσεις από τους υπουργούς.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να ενημέρωσε τους βουλευτές πως εξετάζει θετικά το ζήτημα της απαλλαγής από τη συμμετοχή στα φάρμακα και συνταξιούχων που έχουν αντίστοιχα κριτήρια με εκείνους που λαμβάνουν το σχετικό ευεργέτημα επειδή ήταν δικαιούχοι του ΕΚΑΣ.

Όπως είπε, ωστόσο, θα πρέπει να εξεταστεί το δημοσιονομικό κόστος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να προχωρήσει η πρωτοβουλία.

Σημειώνεται πως η επόμενη υπουργική ενημέρωση αναμένεται να γίνει σε 15 ημέρες από τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Related posts

Εργασιακό: Στη Βουλή οδεύει το νομοσχέδιο – Ποιες αλλαγές εξετάζονται

banks

Ανακοινώνει ξανά μέτρα για την οπαδική βία η κυβέρνηση

banks

Ευρωεκλογές: Οι σκυλίσιες μέρες των υποψηφίων

banks

Τα στοιχήματα του νέου ραντεβού στη Νέα Υόρκη

banks

Ελληνοτουρκικά – Συνεχίζονται οι παραβιάσεις στο Αιγαίο

banks

Ελληνογαλλική συμφωνία – Πρόπλασμα για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα; – Γιατί «πνέει τα μένεα» ο Ερντογάν

banks