April 19, 2024
Image default
WORLD

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας αύξησε τις πωλήσεις συναλλάγματος

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας επέκτεινε τις πωλήσεις συναλλάγματος το δεύτερο τρίμηνο, συνεχίζοντας την πώληση άλλων νομισμάτων έναντι φράγκων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. 

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας προχώρησε στη μείωση του ισολογισμού της κατά 40,3 δισ. φράγκων (44 δισ. δολαρίων) από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, από 32,2 δισεκατομμύρια φράγκα τους τρεις πρώτους μήνες του έτους. Πουλώντας συνάλλαγμα ενίσχυσε το δικό της νόμισμα και το χρησιμοποίησε ως τείχος προστασίας έναντι του εισαγόμενου πληθωρισμού.

Έπειτα από περισσότερο από μια δεκαετία αγοράς ξένων νομισμάτων σε μια προσπάθεια να ελέγξει την ισχύ του φράγκου, η SNB άλλαξε στάση πέρυσι ενόψει της παγκόσμιας αύξησης του πληθωρισμού. Εν μέρει τροφοδοτούμενο από αυτές τις παρεμβάσεις, το φράγκο σημείωσε άνοδο περίπου 8%.

Αφού σταμάτησε αιφνιδιαστικά να αυξάνει τα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι “στο σημερινό περιβάλλον, η εστίαση βρίσκεται στην πώληση ξένου συναλλάγματος”.

Το ίδρυμα δημοσιεύει τις συναλλαγές σε συνάλλαγμα μόνο με καθυστέρηση τριών μηνών, οπότε οι πιο πρόσφατες συναλλαγματικές παρεμβάσεις του θα παραμείνουν μυστικές μέχρι το τέλος του έτους.

Related posts

HSBC: Αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψη για την ανάπτυξης της Ευρωζώνης το 2023, στο 0,5%

banks

Κίνα: Θα καταβάλουμε συγκεκριμένες προσπάθειες για την πολιτική λύση της κρίσης στην Ουκρανία

banks

Σχέδια για υποχρεωτικές δωρεές τροφίμων σούπερ μάρκετ

banks

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου επανέλαβε στον Μπάιντεν την θέση του σχετικά με το ενδεχόμενο μιας “παλαιστινιακής κυριαρχίας”

banks

Η Paramount πουλάει τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster στην επενδυτική εταιρεία KKR

banks

ΠΟΕ: “Υπερβολικά αισιόδοξες” οι προβλέψεις μας για το παγκόσμιο εμπόριο φέτος και το 2024

banks