31.8 C
Athens
July 1, 2024
Image default
POLITICS

Η κυβέρνηση «πουλάει» τον λαό, αλλά η Κεντροαριστερά δεν είναι εκεί, ψάχνει αρχηγό

Σκοτούρες

Μπορεί το φιλοθεάμον κοινό να έχει στραμμένη την προσοχή του στις εκφυλιστικές αντιπαραθέσεις που παρατηρούνται στην Κουμουνδούρου, όμως ούτε όλο αυτό είναι αρκετό για να διασκεδάσει τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. Σε άλλες περιπτώσεις θα έπιαναν την … κοιλιά τους από τα γέλια, θα έκαναν διαρροές με ειρωνικό χιούμορ ή μπορεί να έβγαινε κι ο πρωθυπουργός, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να «σπάσει λίγο καλαμπούρι» με κάποια δήλωση του. Τώρα τίποτα από αυτά δεν τους συγκινεί…. Παραμένουν αδιάφοροι…. Σαν μην συμβαίνουν!

Με βαριά καρδιά

Διότι η σκέψη τους είναι στραμμένη αλλού. Στα «σπουδαία και τα σοβαρά» που θα έλεγε κι ο ποιητής. Δεν έχουν ούτε τη διάθεση, ούτε χρόνο να ασχοληθούν με τα μικρά. Να σκεφτείτε ότι έχουν αποφύγει να ασχοληθούν ακόμη και με τα εσωκομματικά της Χαριλάου Τρικούπη – εκτός από μία αναφορά που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης για το πως μπορεί να είναι ο κ. Χάρης Δούκας Δήμαρχος Αθηναίων και παράλληλα πρόεδρος, εφόσον εκλεγεί, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Πέραν τούτου ουδέν. Περίπου με βαριά καρδιά το είπε κι αυτό. Ετσι για να καταγραφεί μία θεσμική αμφισβήτηση, βρε αδερφέ!

Μετράνε

Το μυαλό τους τρέχει και μετράει! Οχι … προβατάκια για να τους πάρει ο ύπνος. Παρουσίες μετράει! Ενδεχόμενες. Και με βάση τα όσα μαθαίνουν τους πιάνει σύγκρυο – και δεν προέρχεται από τα air conditions!

Με τη σκέψη στη Δευτέρα

Ολη τους η σκέψη, όπως αντιλαμβάνεστε, αφορά την εκδήλωση, την βιβλιοπαρουσίαση της Δευτέρας 1ης Ιουλίου, που θα γίνει στο Πολεμικό Μουσείο. Με την παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών κ.κ Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Μου έλεγαν, λοιπόν, ότι η αίθουσα των εκδηλώσεων είναι χωρητικότητας 550 ατόμων. Μαζί με τους διαδρόμους μπορεί να φτάσει στους 700. Αλλά δεν ξέρω αν η υπεραισιοδοξία των ανθρώπων ήταν άνευ ορίων ή κάτι περισσότερο ξέρουν από εμένα, πάντως μου είπαν πως δεν αποκλείεται η εκδήλωση να έχει ίσως και 1.200 άτομα! Και πως θα είναι ίσως και 70 βουλευτές….

Και μητσοτακικοί

Βέβαια είναι προφανές ότι θα είναι αρκετοί βουλευτές της επιρροής του κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ήταν διατεθειμένος «να πληρώσει ακόμη και εισιτήριο» για είναι παρών στην εκδήλωση! Τέτοιο ενδιαφέρον!

Ο κ. Παύλος Μαρινάκης

Ομως ο νέος υφυπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Μυλωνάκης την πάτησε την πρώτη φορά με τον πιθανό αριθμό ομιλητών στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά αυτή τη φορά, έχει πάρει τα μέτρα του. Θα έχει την δέουσα πληροφόρηση για να δώσει πλήρες ραπόρτο στον κ. Μητσοτάκη. Αν και έχει διαρρεύσει πως θα είναι παρών και ο κ. Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος φυσικά και είναι απίθανο να περάσει απαρατήρητος, τουλάχιστον λόγω ύψους.

Κόλπα

Ωστόσο οφείλω να το ομολογήσω ότι οι «έρμοι οι νοικάρηδες» του νεοκλασικού της Ηρώδου του Αττικού, αφού «είδαν κι απόειδαν» ότι δεν μπορούν να περιορίσουν την προσέλευση, από την μία πλευρά επιχείρησαν να την … «οικειοποιηθούν» – τρόπον τινά! – με την συμμετοχή των δικών τους, κι από την άλλη ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Κώστας Τασούλας εισάγει στην ολομέλεια νομοσχέδιο, κάτι που δεν συνηθίζεται για πρώτη μέρα της εβδομάδας. Αλλά όπως μου είπαν «θα είναι μόνος του ο εισηγητής στην αίθουσα»!

Συζητήσεις πολλές

Να ξέρετε πάντως πως εντός της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και εκτός, στον … εφαπτόμενο με αυτήν χώρο, οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν. Για το μέλλον της παράταξης και τα φυσιογνωμικά της χαρακτηριστικά. Και στο τέλος της συζήτησης τίθεται το ερώτημα – διαχρονικό από την πρώιμη εποχή του Λένιν, όπως μου έλεγαν ορισμένες παλιές φίλες μου, αριστερών ιδεοληψιών! – «τι να κάνουμε;»! Ελα μου ντε….

Υπό αναμόρφωση;

Γι΄ αυτό σας λέω ότι ακόμη κι ο στυλοβάτης – λέμε τώρα! – του πολιτικού συστήματος, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να μείνει ανεπηρέαστη από την γενικότερη αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος. Τα υπόλοιπα προσεχώς….

Εκλογές το 2024

Στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που αύριο συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για να συζητήσει τον «οδικό χάρτη» των εσωκομματικών εξελίξεων, τα πράγματα έχουν ηρεμήσει! Βέβαια ηρέμησαν αφού τελικώς ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε οι εσωκομματικές εκλογές να γίνουν εντός του 2024, όπως ζήτησε η αντιπολίτευση. Κατάλαβε πως δεν είχε περιθώρια αναβολής. Κοινώς «δεν τον έπαιρνε»!

Τρεις

Και οι εμφανείς υποψηφιότητες για την θέση του προέδρου είναι οι γνωστές τρεις: των κκ Ανδρουλάκη, Δούκα και Παύλου Γερουλάνου. Πιθανολογείται και η υποψηφιότητα του κ. Μιχάλη Κατρίνη. Αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο. Και σύμφωνα με την έρευνα της interview εμφανίζεται να προηγείται οριακά μεταξύ των υποψηφίων ο κ. Δούκας, στην δεύτερη θέση είναι ο κ. Ανδρουλάκης και στην τρίτη θέση ο κ. Γερουλάνος.

Είναι νωρίς…

Ομως πρώτον, στην έρευνα περιλαμβάνεται και ο κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος τελικώς θα στηρίξει τον κ. Δούκα και δεύτερον, και οι τρεις υποψήφιοι είναι πολύ κοντά. Αν αυτό επιβεβαιωθεί και στο επόμενο διάστημα, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ισχυρός ανταγωνισμός. Και ίσως και παρεπόμενα….

Αστους να «βουρλίζονται»

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να κατέβηκαν οι τόνοι – φαίνεται πως διαθέτουν εξαιρετικά υψηλό ένστικτο αυτοσυντήρησης! – στην Κουμουνδούρου όμως η κατάσταση συνεχίζει να είναι έκρυθμη. Εν αναμονή φυσικά της αυριανής επιστροφής του κ. Στέφανου Κασσελάκη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εδώ βέβαια «βουρλίζονται» αλλά ο ίδιος απολαμβάνει το μεγαλείο του…. Έχει τη συνάντηση με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης. Κι ενώ ο ίδιος ετοιμάζεται να συζητήσει με την δέουσα επισημότητα με τον πρώτο πολίτη της Νέας Υόρκης, στην Ελλάδα τα τρολ του στο Χ έδιναν τον «νυν υπέρ πάντων αγώνα» για να αποτραπεί η αμφισβήτηση του imperium του προέδρου!

«Χυδαιότητες»

Τελευταίο επεισόδιο – αλλά όχι έσχατο απ΄ ότι φαίνεται – είναι η διαρροή της Κουμουνδούρου πως ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας δεν συνέβαλε οικονομικά για την «Αυγή», ενώ του είχε αποσταλεί προσωπικό e-mail από τον κ. Κασσελάκη. Πρώτον, ο κ. Τσίπρας είναι στο εξωτερικό και όπως έλεγαν άνθρωποι του φυσικά και θα το κάνει μόλις επιστρέψει και δεύτερον, ευλόγως χαρακτηρίστηκαν «χυδαιότητες». Νομίζω πως σε λίγο θα αρχίσουν να τρίζουν και τα θεμέλια στο κτίριο της Κουμουνδούρου….

Και οι οιωνοί;

Διότι θεωρούν δεδομένο πως το κείμενο των 87 τον αμφισβητεί! Πρωτοφανές γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα – αλλά και κυρίως για τα ως τώρα ήθη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – ένα κείμενο που ζητά να γίνει συζήτηση στο κόμμα, να θεωρείται ως αμφισβήτηση του προέδρου. Εν πάση περιπτώσει δικό τους είναι το κόμμα, αλλά οι οιωνοί δεν είναι καθόλου άριστοι….

Related posts

Μητσοτάκης για Τουρκία: Στις στιγμές της κρίσης, βάζουμε τις διαφορές μας στην άκρη

banks

«Υπάρχει μια εκδικητική προσέγγιση από την κυβέρνηση» λέει ο Χάρης Δούκας

banks1

Ντόμινο εξελίξεων από το «Newsletter Gate» – Εγείρονται νομικές ευθύνες για τη διαρροή

banks1

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες για τον β’ γύρο – Ποιοι δήμοι και περιφέρειες κρίνονται

banks1

Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου: Το παρασκήνιο της 24ωρης αναβολής

banks

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για Κυπριακό : Να βρεθεί τρόπος ώστε να αισθανθούν ασφάλεια οι δύο κοινότητες

banks