Η Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, τόνισε πως η Uniko αποτελεί τον πρώτο ψηφιακό μεσίτη στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να αναμορφώσει την αγορά ακινήτων με μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη προσέγγιση. Αυτός ο νέος ψηφιακός μεσίτης συνδυάζει την εμπειρία της Εθνικής Τράπεζας στην τραπεζική, την τεχνολογία της Qualco και τη δυνατότητα του Embedded Banking (την ενσωμάτωση τραπεζικών υπηρεσιών σε άλλες εφαρμογές).
Βασικοί στόχοι της πλατφόρμας Uniko:
- Αναπτυσσόμενη αγορά ακινήτων: Η πλατφόρμα επικεντρώνεται στην κατακερματισμένη ελληνική αγορά ακινήτων και ιδιαίτερα στα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμούς ή ανήκουν σε τράπεζες και funds.
- Ολοκληρωμένη εμπειρία: Η Uniko δεν περιορίζεται απλά στην εύρεση ακινήτων. Προσφέρει και νομική αξιολόγηση, δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω της Εθνικής Τράπεζας και εξασφαλίζει εμπιστοσύνη στους χρήστες για κάθε βήμα της διαδικασίας αγοραπωλησίας.
- Εξάλειψη γραφειοκρατίας: Οι πωλητές ακινήτων και οι συνεργάτες της αγοράς θα μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους πιο εύκολα και γρήγορα, καθώς η πλατφόρμα προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες, όπως εκτίμηση ακινήτου και ψηφιακή περιήγηση.
Προγράμματα και Στρατηγικές Κινήσεις Εθνικής Τράπεζας:
Η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει να πρωτοστατεί στην αγορά των δανείων, ειδικά στα στεγαστικά. Το 2023 και 2024, περίπου 1 στα 3 στεγαστικά δάνεια εκταμιεύθηκαν από την Εθνική. Επίσης, η τράπεζα προσφέρει προγράμματα όπως το «Σπίτι Μου ΙΙ», στο οποίο και πάλι έχει ηγετική θέση, παρέχοντας ταχύτερη εξυπηρέτηση και ευέλικτους όρους.
Επιπλέον, η Εθνική προσφέρει και προϊόντα για επιχειρήσεις, όπως δάνεια με ευνοϊκούς όρους για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ποσοστό εγκριτικότητας 70%. Η τράπεζα επικεντρώνεται επίσης στη στήριξη της πράσινης ανάπτυξης και έχει ηγετική θέση στον τομέα των ενεργειακών αναβαθμίσεων.
Ψηφιακές Υπηρεσίες και Καινοτομίες:
Η Εθνική Τράπεζα ηγείται στις ψηφιακές συναλλαγές με πάνω από 3 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες των ψηφιακών της εφαρμογών. Η τράπεζα σημειώνει επίσης υψηλές επιδόσεις στις ψηφιακές πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών, με περισσότερες από 500.000 πωλήσεις το 2024 μέσω Internet και Mobile Banking.
Επιπλέον, προσφέρει νέα προϊόντα όπως την dualcard, η οποία συνδυάζει χρεωστική και πιστωτική κάρτα σε μία, επιτρέποντας στον χρήστη να επιλέξει την πηγή χρηματοδότησης σε κάθε συναλλαγή.
Η Εθνική Τράπεζα είναι επίσης πρωτοπόρος στο embeddedbanking, προσφέροντας δάνεια και άλλα τραπεζικά προϊόντα μέσω τρίτων καναλιών (π.χ. μέσω αυτοκινητοπωλητών, μεσιτών ή μεγάλων λιανοπωλητών).
Επιβράβευση Πελατών και Κάρτες:
Η τράπεζα διαθέτει ένα σύστημα επιβράβευσης, με το οποίο οι πελάτες συλλέγουν πόντους για διάφορες υπηρεσίες (πληρωμές λογαριασμών, αγορά ασφαλιστικών προϊόντων, κ.ά.). Αυτοί οι πόντοι μετατρέπονται σε πραγματικά χρήματα, τα οποία μπορούν να εξαργυρώσουν σε συνεργαζόμενους επιχειρηματίες.
Αγορά Χρηματοοικονομικών Μέσων:
Ο Γιώργος Βαρελτζίδης, Ανώτερος Διευθυντής Διοίκησης Wealth Management, επισήμανε ότι στην Ελλάδα μόνο το 10% της περιουσίας των νοικοκυριών είναι επενδυτικά προϊόντα, ενώ το 77% βρίσκεται σε ακίνητα. Παρά τη μικρή διείσδυση των χρηματοοικονομικών προϊόντων στην Ελλάδα, η τράπεζα εργάζεται για την ενίσχυση της επενδυτικής κουλτούρας προσφέροντας λύσεις όπως τα Αμοιβαία Κεφάλαια και τις στρατηγικές κατανομής ενεργητικού.