19.8 C
Athens
September 20, 2024
Image default
WORLD

Η Ρωσία απειλεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο, με αφορμή την τελευταία απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, κάτω σώματος του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι ουκρανικά πλήγματα κατά της Ρωσίας με δυτικούς πυραύλους θα οδηγήσουν σε παγκόσμιο πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων και ότι η απάντηση της Μόσχας θα είναι σκληρή με πιο ισχυρά όπλα.

Ο Βιτσισλάβ Βολόντιν, είπε ότι αν η Δύση δώσει την άδεια για τέτοιους είδους πλήγματα σε βάθος εντός της ρωσικής επικράτειας, τότε αυτό θα οδηγήσει σ’ ένα “παγκόσμιο πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων”.

“Η Ρωσία θα δώσει μια σκληρή απάντηση χρησιμοποιώντας πιο ισχυρά όπλα” είπε ο Βολόντιν, στενός συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συχνά μεταφέρει απόψεις που επικρατούν στα ανώτερα κλιμάκια του Κρεμλίνου.

Οι δηλώσεις του Βολόντιν συνιστούν απάντηση στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επιτραπεί στο Κίεβο να πλήξει ρωσικούς στόχους με δυτικά όπλα.

Ο Βολόντιν είπε ότι στη Μόσχα φαίνεται ότι η Δύση έχει ξεχάσει τις τεράστιες θυσίες που έκανε η Σοβιετική Ένωση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είπε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος RS-28 Sarmat, που είναι γνωστός σε κάποιους ως Satan II, θα χρειαζόταν μόλις 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα για να πλήξει το Στρασβούργο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης μετά την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962 – η οποία θεωρείται η εποχή κατά την οποία οι δύο υπερδυνάμεις του Ψυχρού Πολέμου έφτασαν πιο κοντά από ποτέ σε έναν εσκεμμένο πυρηνικό πόλεμο.

Related posts

Η ΕΕ θα τριπλασιάσει την ανθρωπιστική της βοήθεια για τους αμάχους στη Γάζα και στην ευρύτερη περιοχή

banks

Κάλεσμα της G7 σε όλες τις πλευρές του μεσανατολικού: Αποφύγετε την κλιμάκωση

banks

Το Ισραήλ καλεί για εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Βραζιλίας μετά τις δηλώσεις Λούλα που παρομοίασε τον πόλεμο στη Γάζα με το Ολοκαύτωμα

banks

Κίνα-Χονγκ Κονγκ: Πάνω από 6.400 συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση κατά της κινεζικής μαφίας

banks

Μελόνι: Δεν είμαστε υπέρ της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων από ΕΕ στην Ουκρανία

banks

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ θα προτείνει στο κοινοβούλιο να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος έως το 2027

banks