31.4 C
Athens
July 7, 2024
Image default
WORLD

Η σύζυγος του Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε “ενθουσιασμένη” με την επικείμενη απελευθέρωσή του

Η σύζυγος του Τζούλιαν Ασάνζ, η Στέλλα, δήλωσε σήμερα ότι είναι “ενθουσιασμένη” για την επικείμενη απελευθέρωσή του έπειτα από 14 χρόνια δικαστικής μάχης, σχολιάζοντας ότι το νέο είναι “απίστευτο”.

Ο 52χρονος Ασάνζ δέχθηκε να δηλώσει ένοχος για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας περί κατασκοπείας, σύμφωνα με το αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο των Βόρειων Μαριανών Νήσων, με αντάλλαγμα να αφεθεί ελεύθερος έπειτα από πέντε χρόνια που κρατούνταν στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς στο Λονδίνο. Προηγουμένως είχε περάσει επτά χρόνια έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στη βρετανική πρωτεύουσα.

“Είμαι απλώς ενθουσιασμένη”, δήλωσε η Στέλλα Ασάνζ στο ραδιόφωνο του BBC.

“Θα είναι ελεύθερος μόλις λάβει την υπογραφή του δικαστή και αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή αύριο”, πρόσθεσε μιλώντας από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου αναμένεται να μεταβεί ο Ασανζ αφού παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στο νησί Σαϊπάν του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η Στέλλα Ασάνζ δήλωσε ότι πέταξε για την Αυστραλία την Κυριακή μαζί με τα δύο παιδιά που έχει αποκτήσει με τον Τζούλιαν, ηλικίας 7 και 5 ετών. Πρόσθεσε ότι τους είπε ότι έρχεται μια “μεγάλη έκπληξη”, αλλά δεν ήταν σίγουρη τι θα συμβεί μέχρι την τελευταία στιγμή.

“Δεν ήμασταν πραγματικά σίγουροι μέχρι τις τελευταίες 24 ώρες ότι όντως θα συμβεί”, τόνισε.

Η Στέλλα Ασάνζ σημείωσε ότι δεν θέλει να πει πολλά μέχρι ο Αμερικανός δικαστής να υπογράψει τη συμφωνία. “Είναι απλώς απίστευτο. Μοιάζει σα να μην είναι αληθινό”, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Related posts

Αυτοί είναι οι 14 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν σήμερα από τη Χαμάς

banks

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο κατηγορεί την Μόσχα ότι έθεσε σε τροχιά διαστημικό όπλο

banks

Η Ουάσινγκτον χαιρετίζει την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την Τουρκία, αλλά η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί

banks

Η πορεία προς την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

banks

Το Ισραήλ και η Χαμάς εξετάζουν νέα κατάπαυση του πυρός

banks

Το Ιράν πίσω από τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένες, αναφέρει σύμβουλος του Μπάιντεν

banks