Wednesday, September 24, 2025
29.2 C
Athens

Η EmiCert εντάσσεται στην διεθνή οικογένεια του CTI Group

Με πάνω από 20 χρόνια σταθερής παρουσίας και πρωτοπορίας στην αγορά πιστοποίησης CO2, η EmiCert Α.Ε. εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην επιχειρηματική της ιστορία, με την ένταξη της στον διεθνή Όμιλο CTI (Center Testing International Group Co., Ltd), ο οποίος θα αποκτήσει ποσοστό 51% του μετοχικού της κεφαλαίου, γνωστοποιεί ανακοίνωση.

Πρόκειται για έναν ηγετικό φορέα Testing-Inspection-Certification (TIC), τον πρώτο δημόσια εισηγμένο οργανισμό TIC στην Κίνα, ο οποίος εδρεύει στην Shenzhen και απασχολεί πάνω από 13.000 εργαζόμενους σε 260 υποκαταστήματα και 160 εργαστήρια σε όλο τον κόσμο.

Ο Όμιλος εξυπηρετεί πάνω από 100.000 πελάτες σε όλο το φάσμα της οικονομίας και της παραγωγής, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών επιθεώρησης, επαλήθευσης, ελέγχου και πιστοποίησης, ενώ εκδίδει πάνω από 4 εκατομμύρια πορίσματα ελέγχων ετησίως. Διαθέτει ένα ευρύτατο πεδίο διαπιστεύσεων, καθώς και κατάλληλες αναγνωρίσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες.

Με την ένταξη της στον Όμιλο CTI, η EmiCert στοχεύει στον πολλαπλασιασμό του διεθνούς επιχειρηματικού της αποτυπώματος, αποκτώντας πρόσβαση σε τεράστιες νέες αγορές για καίρια αντικείμενα επαλήθευσης, όπως το CBAM (Carbon Border Adjustment Mechanism), το ΕTS (Emissions Trading System), το Carbon Footprint, κ.α. Ταυτόχρονα, εμπλουτίζει τις υπηρεσίες που σήμερα παρέχει με ένα πληρέστατο εύρος διαπιστεύσεων σε συναφή με τη βιωσιμότητα αντικείμενα. Παράλληλα, αυτή η εξαγορά αποτελεί στρατηγική επέκταση των δραστηριοτήτων και του CTI Group, τόσο στις υφιστάμενες αγορές του, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο κ. Κώστας Αντωνιάδης, Managing Partner της EmiCert, σε δήλωση του για την συνεργασία με τον Όμιλο CTI υπογράμμισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή τη στρατηγική συνεργασία που στηρίζεται και αναγνωρίζει την υψηλή και εξειδικευμένη μας εμπειρία, καθώς και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας στο πεδίο της επαλήθευσης εκπομπών διοξειδίου άνθρακα (CO2). Ο CTI Group είναι ένας κορυφαίος Όμιλος one stop υπηρεσιών TIC, με ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα, που ανοίγει για εμάς νέους, διεθνείς ορίζοντες και προοπτικές, ισχυροποιώντας περαιτέρω την σταθερή και επιτυχημένη 20ετή πορεία μας με εστίαση στην Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Ο κύριος Κώστας Αντωνιάδης θα παραμένει στην Διοίκηση και Μετοχική Σύνθεση της EmiCert και θα εξακολουθήσει να έχει τη διεύθυνση των δραστηριοτήτων της.

Ο Richard Shentu, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CTI, εξέφρασε τις υψηλές προσδοκίες του για τη συνεργασία: «Η απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου στην EmiCert είναι ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική του CTI για την ενίσχυση της παρουσίας του στην αγορά βιώσιμης ανάπτυξης της ΕΕ. Η εξειδικευμένη εμπειρία της EmiCert στον τομέα της επαλήθευσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ΕΕ, έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά τις υπηρεσίες μας, ιδίως σε τομείς όπως το EU-ETS και το CBAM. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να παρέχουμε πιο ακριβείς και αποτελεσματικές λύσεις «dual carbon» σε πελάτες του εξωτερικού, βοηθώντας τους να συμμορφωθούν με τους όλο και πιο αυστηρούς κανονισμούς της ΕΕ για τη βιωσιμότητα».

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

World Central Kitchen: Η πολωνική ηγεσία καταγγέλλει τις δηλώσεις του ισραηλινού πρεσβευτή στη Βαρσοβία

Οι πολωνικές αρχές καταγγέλλουν τις δηλώσεις του ισραηλινού πρεσβευτή στην Βαρσοβία μετά την ισραηλινή επιδρομή στην Λωρίδα της Γάζας κατά την οποία σκοτώθηκαν οι επτά εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική οργάνωση World Central Kitchen (WCK), ανάμεσά τους και ο 35χρονος Πολωνός Ντάμιαν Σόμπολ. Ο ισραηλινός πρεσβευτής, ο Γιάκοβ Λίβνε, έδωσε χθες συνέντευξη σε ηλεκτρονικό πολωνικό μέσο ενημέρωσης

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Related Articles

Popular Categories

READ MORE