26 C
Athens
June 28, 2024
Image default
BUSINESS

Η Masdar ίδρυσε θυγατρική στην Ελλάδα

Στην ίδρυση της εταιρείας συμμετοχών Masdar Hellas προχώρησε ο πολυεθνικός όμιλος πράσινης ενέργειας Masdar, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με τη βεβαίωση σύστασης που έχει αναρτηθεί στο Γ.Ε.ΜΗ μοναδικός μέτοχος της θυγατρικής εταιρίας είναι η Masdar Trident Holding RSC Limited.

H Masdar με παρουσία ήδη στην Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Τερνα για την παραχώρηση σημαντικού μεριδίου της Τερνα Ενεργειακή. Πρόσφατα, υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας της χώρας μας με τον όμιλο, που εδραιώνει τη δέσμευση της κρατικής εταιρείας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, να χρηματοδοτήσει έργα πράσινης υποδομής στον Πόρο.

Ο όμιλος στο παρελθόν έχει υπογράψει μνημόνιο κατανόησης με τη ΔΕH Ανανεώσιμες ως κοινοπραξία Masdar Taaleri Generation Doo – MTG, ενώ πριν τρία χρόνια υπέγραψε από κοινού με τηνTaaleri Energia συμφωνία με τους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους Κωνσταντακόπουλου και Βασιλάκη για τη δημιουργία ηλιακού πάρκου στη Βοιωτία ισχύος 65 MW.

Related posts

Τα επόμενα βήματα που κρίνουν την τύχη της Attica Bank

banks

Επίλεκτος: Πού οφείλεται το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας

banks

Έρευνα Adecco: Τι πιστεύει η νέα γενιά για το μέλλον της εργασίας

banks

Flexopack: Στο 7,87% η συμμετοχή της Σταματίνας Γκινοσάτης

banks

Επενδύει σε βρετανική fintech η Eurobank

banks

ΕΚ: Ζητείται γνωστοποίηση short θέσεων (από 0,1%)

banks