Thursday, March 13, 2025
22 C
Athens

Η Metlen 3η χρονιά στους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones και S&P

Η METLEN Energy & Metals (METLEN) συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διεθνή δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones Best-in-Class Emerging Markets Index, καθώς και στο S&P Global Sustainability Yearbook 2025.

Η επιβεβαίωση αυτών των διακρίσεων βασίστηκε στα αποτελέσματα της ετήσιας αξιολόγησης πάνω από 13.000 εταιρειών, από την S&P Global, η οποία εξετάζει ένα ευρύ φάσμα οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών κριτηρίων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επενδυτών που εστιάζουν στη βιωσιμότητα.

Στην αξιολόγηση του 2024, η METLEN βελτίωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τη συνολική της επίδοση, διατηρώντας τη θέση της στο κορυφαίο 6% των εταιρειών παγκοσμίως με τις υψηλότερες ESG επιδόσεις στον κλάδο της. Ως αποτέλεσμα, η METLEN ήταν μια από τις 780 εταιρείες, σε παγκόσμιο επίπεδο και η μόνη εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, που επιλέχθηκε τελικά να συμμετάσχει στο Sustainability Yearbook 2025. Αυτή η αναγνώριση αντανακλά τη συνεχή πρόοδο των πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης της Εταιρείας καλύπτοντας τα αυστηρά κριτήρια των δεικτών βιωσιμότητας του Dow Jones.

Ο Δημήτριος Παπαδόπουλος, εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. και Chief Corporate Governance & Sustainability Officer της METLEN, τόνισε: «Η αναγνώριση αυτή αποτελεί την επιβεβαίωση της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξηςκαι αντικατοπτρίζει τη συλλογική προσπάθεια των ανθρώπων μας, τόσο στις παραγωγικές μας μονάδες, όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Στόχος μας είναι η επιχειρηματική και οικονομική μας ανάπτυξη να υλοποιείται με υπευθυνότητα απέναντι στους ανθρώπους μας, το φυσικό περιβάλλον, την ευρύτερη κοινωνία και τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, παράγοντας και διανέμοντας αξία στους μετόχους μας και τις υπόλοιπες ομάδες των κοινωνικών μας εταίρων.»

Τέλος, στα παραπάνω επιτεύγματα έρχονται να προστεθούν άλλες τρείς εξίσου σημαντικές διακρίσεις της Εταιρείας κατά το 2024:

  • Η ένταξη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην κατηγορία των εταιρειών LEADERS, στον κλάδο της, του δείκτη MSCI ESG Ratings.
  • Η είσοδος, για πρώτη φορά, στο κορυφαίο 8% των εταιρειών του ενεργειακού τομέα με τον χαμηλότερο ESG κίνδυνο, σύμφωνα με την αυστηρή αξιολόγηση ESG του οργανισμού Sustainalytics.
  • Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον τομέα “Multiline Utilities” του δείκτη ESG Rating Group του Ομίλου Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSEG)

Οι διακρίσεις αυτές υπογραμμίζουν τη συνεπή προσπάθεια της Εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη και την εφαρμογή υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE