33.5 C
Athens
June 26, 2024
Image default
POLITICS

Θεοχαρόπουλος: «Διαφωνώ με το πινγκ πονγκ της κυβέρνησης στα ανθρώπινα δικαιώματα»

Στο επικείμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία αναφέρθηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Όσον αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, έχουμε δει ένα πινγκ πονγκ της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη. Διαφωνώ με αυτό το πινγκ πονγκ στα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε μιλώντας στο MEGA.

Να μην μπαίνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ζύγι μικροκομματικών σκοπιμοτήτων ζητεί ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε τις προθέσεις του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και την τεκνοθεσία, ξεκαθαρίζοντας ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν αλλάζει το καθεστώς της υιοθεσίας και της παρένθετης μητρότητας, καθώς και ότι δε θα υπάρχει γονέας 1 και γονέας 2.

«Μη τα βάζουμε στο ζύγι»

«Στην αρχή [ο πρωθυπουργός] είχε πει ότι θα το καταθέσει κανονικά ολόκληρο, στη συνέχεια είπε δεν θα το καταθέσει, διαρροές όλα, και στη συνέχεια το κατέθεσε, έβγαλε κάτι σε σχέση με την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για να μπορέσουν, κατά την άποψή μου, να το ψηφίσουν λίγο περισσότεροι από τους βουλευτές της ΝΔ» σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Χρειάζονται δικλείδες ασφαλείας – Προέχει το συμφέρον του παιδιού»

«Δεν μπορούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα να τα βάζουμε στο ζύγι μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Διαφωνώ σε αυτό το πινγκ πονγκ στα ανθρώπινα δικαιώματα» πρόσθεσε.

Και κατέληξε λέγοντας:

«Έχουμε τη νομοθέτηση που πρέπει να γίνει η επέκταση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, η οποία συνοδεύεται από τα ίδια δικαιώματα, είναι νομικό το θέμα, και με την τεκνοθεσία. Χρειάζονται δικλείδες ασφαλείας. Πρέπει να κοιτάμε το συμφέρον του παιδιού».

Related posts

Ο Ηνίοχος στην εσχατιά του Αιγαίου

banks

Τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ καλεί ο Κασσελάκης στο συνέδριο – «Η ομιλία μου είναι ανοιχτή στο κοινό»

banks

Βουλή: Το είπε και θα το κάνει η Άννα Καραμανλή – Καταψηφίζει το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

banks1

Τα ρεκόρ του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι

banks

Κύπρος: Προ των πυλών ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Αναστασιάδη

banks

Τσαβούσογλου: Και οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να συμμετέχουν στις έρευνες της Ανατολικής Μεσογείου

banks