Στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

H άφιξη του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και δίχως πολυπληθή υποδοχή για υγειονομικούς λόγους.

Ως είθισται, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στην πύλη Εμπορίου η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε, όπως μεταδίδει η voria.gr, τον αγιασμό της τελετής εγκαινίων από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους διοικούντες του εκθεσιακού φορέα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια θα κάνει την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της 85ης διοργάνωσης, που είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα.

Απόψε στις 20:00 είναι προγραμματισμένη η ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», με τον αριθμό των παρισταμένων να είναι περιορισμένος, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό (υπολογίζεται η παρουσία όχι άνω των 600 ατόμων).

Την Κυριακή η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έχει προγραμματιστεί για τις 13:00.

«Βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου αναπτυξιακού κύκλου»

Νωρίτερα σήμερα, στις 9:30, ο πρωθυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (KEEE).

«Βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου αναπτυξιακού κύκλου», τόνισε, σύμφωνα με το GRTimes, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλοι θα έχουν μέρισμα στα οφέλη της ανάπτυξης και πρωτίστως η νέα γενιά. Ο κ . Μητσοτάκης προανήγγειλε την ανακοίνωση σημαντικών μέτρων για την οικονομία, απόψε το βράδυ, κατά την ομιλία  του στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ, λέγοντας μάλιστα: «θα ακούσετε ενδιαφέροντα πράγματα».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις επαφές υπουργών με το τραπεζικό σύστημα, με σκοπό τη πρόσβαση των επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση βλέπει στα Επιμελητήρια συνεργάτες στην αναπτυξιακή προσπάθεια.

Απο πλευράς ΚΕΕΕ, ο  πρόεδρός της, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ζήτησε τη διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους, που έχει φθάσει στο δυσθεώρητο ποσό των 265 δισ. ευρώ, λόγω της πανδημίας. Διαφορετικά, όπως είπε, μία στις 4 επιχειρήσεις θα βρίσκονται αντιμέτωπες με την οριστική κατάρρευση.

Γράψτε το σχόλιό σας