21.7 C
Athens
April 18, 2024
Image default
MARKETS

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Προς εβδομαδιαία κέρδη

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Προς εβδομαδιαία κέρδη

Κέρδη καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής (17/11), έπειτα από μια αντιστροφή της δυναμικής στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης με πτώση 0,7%, με τις μετοχές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να ηγούνται των απωλειών λόγω των χαμηλότερων τιμών του αργού. Πάντως, ο δείκτης εξακολουθεί να είναι σε τροχιά για εβδομαδιαία κέρδη 1,8%.

Εντός της ημέρας αναμένονται τα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον Οκτώβριο, καθώς και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον ίδιο μήνα.

Οι αγορές έχουν ενισχυθεί από τις ήπιες αναγνώσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή του Οκτωβρίου και του δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, οι οποίοι ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε τελικά να πέσει και να παραμείνει χαμηλός και το… σκληρό καθεστώς νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve θα μπορούσε να τελειώσει.

Στο πεδίο των μεμονομένων μετοχών, αυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo Cars πέφτουν την Παρασκευή, καθώς η μητρική της εταιρεία Geely ξεκίνησε την πώληση 100 εκατομμυρίων μετοχών της σουηδικής εταιρείας.

Στις αρχές της συνεδρίασης, οι μετοχές υποχωρούν κατά 11,14%. Νωρίτερα είχαν υποχωρήσει έως και 12%, καταγράφοντας ιστορικό χαμηλό.

Ο Όμιλος Zhejiang Geely Holding δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι θα κυκλοφορήσει και άλλες μετοχές της Volvo, κάτι που ήταν σύμφωνο με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του. Η Geely θα εξακολουθεί να κατέχει το 78,7% των μετοχών της Volvo μετά την πώληση, ανέφερε η δήλωση.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,83% στις 455 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,61% στις 15.883,65 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,72% στις 7.220,16 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ανεβαίνει 0,90% στις 7.477,11 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,63% στις 29.445 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,68% στις 9.733,02 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,56% στις 6.282,61 μονάδες.

#DAX_30 #Stoxx_Europe_600 #ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ

Related posts

Ανάκαμψη στη Wall Street μετά τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης

banks

Ο Πάουελ δίνει ώθηση στις ασιατικές μετοχές

banks

Ευρωαγορές: Μικτή εικόνα μετά τα στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό

banks

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Προσπαθεί να ανακάμψει ο Dow

banks

Ασία: Κέρδη στα περισσότερα χρηματιστήρια, παρά τις εξελίξεις στην Evergrande

banks

Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

banks