31.8 C
Athens
July 1, 2024
Image default
WORLD

ΙΒΜ: Κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών στο δ’ τρίμηνο – Άλμα άνω του 5% η μετοχή

Κέρδη καλύτερα του αναμενομένου ανακοίνωσε για το δ΄τριμήνο η IBM και έκανε λόγο για αύξηση της ζήτησης της τεχνητής νοημοσύνης, με τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο άνω του 5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη σημερινή συνεδρίαση.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 3,3 δισ. δολάρια ή 3,55 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 2,9 δισ. δολαρίων ή 2,96 δολαρίων ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σε προσαρμοσμένη βάση, η IBM κέρδισε 3,87 δολάρια ανά μετοχή από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ενώ οι αναλυτές υπολόγιζαν 3,79 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 17,4 δισ. δολάρια από 16,7 δισ. δολάρια, κοντά στην εκτίμηση της FactSet για 17,3 δισ. δολάρια. Τα έσοδα από πωλήσεις λογισμικού σημείωσαν αύξηση 3%, από συμβουλευτικές υπηρεσίες 6% και από τον τομέα υποδομών 3%.

Όσον αφορά τον τομέα λογισμικού της εταιρείας, ο οποίος απέφερε συνολικά έσοδα 7,5 δισ. δολάρια, η εταιρεία είδε αύξηση 8% στις πωλήσεις της Red Hat. Εν τω μεταξύ, τα έσοδα από το λογισμικό που ταξινομούνται ως συνδεόμενα με δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη αυξήθηκαν κατά 1%.

“Η ζήτηση των πελατών για τεχνητή νοημοσύνη επιταχύνεται και ο κύκλος εργασιών μας για το WatsonX και τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη περίπου διπλασιάστηκε από το γ’ στο δ’ τρίμηνο”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Arvind Krishna.

Related posts

BBC: “Ο πρόεδρος της COP28 ήθελε να συνάψει συμφωνίες για τα ορυκτά καύσιμα”

banks

ΗΠΑ: Αεροσκάφος Boeing 747 προσγειώθηκε εκτάκτως στο Μαϊάμι, λόγω βλάβης στον κινητήρα

banks

Λίβανος: Ο ΟΗΕ ζήτησε να τερματιστεί η βία μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

banks

Αυξημένα κόστη για ναυτιλία και ακτοπλοΐα στην Ευρώπη φέρνει η εφαρμογή του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Ρύπων το 2024

banks

Μπανγκλαντές: Παραμένουν κλειστά τα σχολεία εξαιτίας ακραίου κύματος καύσωνα

banks

Ρωσία: Ο Πούτιν λέει ότι προτιμά τον Μπάιντεν από τον Τραμπ, επειδή είναι “πιο προβλέψιμος”

banks