31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

Ινδία: Προς τρίτη θητεία ο Ναρέντρα Μόντι δείχνουν τα exit polls

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ετοιμάζεται να κερδίσει μια τρίτη θητεία, διατηρώντας τα ηνία της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση εξόδου που δόθηκε στη δημοσιότητα, στο τέλος μιας ψηφοφορίας που διήρκησε έξι εβδομάδες.

Το κόμμα του Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) και οι σύμμαχοί του αναμένεται να λάβουν τουλάχιστον 355 έδρες στην κάτω βουλή του Κοινοβουλίου, πολύ περισσότερες από την πλειοψηφία που έχει οριστεί στις 272 έδρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή του CNN-News18.

Ο Μόντι δήλωσε ότι η συμμαχία υπό την ηγεσία του BJP κέρδισε τις εκλογές επικαλούμενος τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, λέγοντας ότι η προϋπηρεσία του κυβερνώντος κόμματος είχε απήχηση στους ψηφοφόρους, ιδιαίτερα στους φτωχούς.

“Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο λαός της Ινδίας έδωσε ψήφους ρεκόρ για την επανεκλογή της κυβέρνησης” έγραψε σε ανάρτησή του στο X (πρώην twitter). Παράλληλα, επέκρινε τη συμμαχία της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι απέτυχε να προσφέρει ένα όραμα για τη χώρα.

Related posts

Παγκόσμιες οι αντιδράσεις στην επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ

banks

Πούτιν κατά χερσαίας επιχείρησης Ισραήλ στη Γάζα: “Θα οδηγήσει σε απαράδεκτο αριθμό απωλειών αμάχων” – Τι λέει η Κίνα

banks

Cigna: Κοντά σε συμφωνία ύψους $3-$4 δισ. για την πώληση της Medicare Advantage

banks

Από την Ελλάδα της κρίσης στη Γερμανία της κρίσης;

banks

Η ανησυχία της Σομαλίας μετά τη συμφωνία Αιθιοπίας – Σομαλιλάνδης, που προσφέρει στην Αντίς Αμπέμπα πρόσβαση στην Ερυθρά Θάλασσα

banks

Ο Ζελένσκι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για την βοήθεια στο Κίεβο

banks