Wednesday, March 12, 2025
15.6 C
Athens

Ιράν: Η επίθεση εναντίον του Ισραήλ ήταν “απάντηση” στις δολοφονίες των ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ

Η πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το Ιράν εναντίον του Ισραήλ ήταν “απάντηση” στις δολοφονίες των ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσαν απόψε οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης, απειλώντας το Ισραήλ με “συντριπτικά πλήγματα” σε περίπτωση που προχωρήσει σε αντίποινα.

“Ως απάντηση στις δολοφονίες των Ισμαήλ Χανίγια, Χασάν Νασράλα και Αμπάς Νιλφορουσάν (υπαρχηγού των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο), στοχεύσαμε την καρδιά των κατεχόμενων εδαφών (σ.σ. το Ισραήλ)”, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Η σημερινή επίθεση ήταν η δεύτερη που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ ύστερα από εκείνη του Απριλίου, όταν η Τεχεράνη ισχυρίστηκε ότι ενήργησε “σε νόμιμη άμυνα” μετά το πλήγμα στο προξενείο της στη Δαμασκό που στοίχισε τη ζωή σε επτά στρατιωτικούς.

Μεταξύ άλλων, οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι έπληξαν τρεις στρατιωτικές βάσεις στα περίχωρα του Τελ Αβίβ.

Μετά τις πυραυλικές επιθέσεις, έκλεισε το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, ενώ η ιρανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις εσωτερικού και ανακατευθύνει άλλες.

Μόλις οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν την επίθεση εναντίον του Ισραήλ, ο παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης επαίνεσε τον “θαρραλέο ιρανικό λαό” για αυτήν την επιχείρηση. Ακολούθως, μεταδόθηκαν εικόνες από την εκτόξευση των πυραύλων υπό τους ήχους πανηγυρικής μουσικής, καθώς και πλήθους που πανηγύριζε με σημαίες της Χεζμπολάχ και πορτρέτα του Νασράλα.

Το Ιράν απειλούσε με αντίποινα το Ισραήλ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, στα τέλη Ιουλίου. Στη σημερινή ανακοίνωσή τους, οι Φρουροί της Επανάστασης ισχυρίστηκαν ότι ενήργησαν “σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών” ύστερα από μια “περίοδο αυτοσυγκράτησης” που επέδειξαν αφότου “παραβιάστηκε η εθνική κυριαρχία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν” με τη δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη.

Η ανακοίνωση απηχεί τα σχόλια που έκανε πρόσφατα ο ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Τεχεράνη “προσπάθησε να μην αντιδράσει” μετά τη δολοφονία του Χανίγια, ώστε να μην εκτροχιάσει τις αμερικανικές προσπάθειες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE