22.4 C
Athens
October 6, 2024
Image default
WORLD

Ισραήλ: Θα προβούμε σε αντίποινα κατά Ιράν “στον κατάλληλο χρόνο”- Σε κατάσταση συναγερμού στο εσωτερικό για την επέτειο της 7ης Οκτωβρίου

- 21.44

Το Ισραήλ θα ανταποδώσει στο Ιράν την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων το Σάββατο, προσθέτοντας ότι δύο αεροπορικές βάσεις που χτυπήθηκαν στην επίθεση παρέμειναν πλήρως λειτουργικές και κανένα ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος δεν υπέστη ζημιές.

“Ο τρόπος με τον οποίο θα απαντήσουμε σε αυτή την επαίσχυντη επίθεση θα είναι με τον τρόπο, στην τοποθεσία και στο χρονοδιάγραμμα που θα αποφασίσουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας”, δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε εξάλλου ότι οι δυνάμεις του έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της επετείου της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου του 2023, τονίζοντας ότι μαχητές επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη χώρα.

“Αυτή την εβδομάδα θα τιμήσουμε την επέτειο του πολέμου και της 7ης Οκτωβρίου. Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας ενόψει της ημέρας αυτής”, λόγω του φόβου για επιθέσεις που επιδιώκουν να διαπράξουν μαχητές, δήλωσε ο υποναύαρχος Χαγκάρι, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου, χωρίς άλλη διευκρίνιση.

Related posts

Ιράκ: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 14 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση στην Ντιγιάλα

banks

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί βοήθεια 900 εκατομμυρίων ευρώ στην Ιορδανία

banks

Η Σαουδική Αραβία αναθεώρησε τον επενδυτικό της νόμο για να διευκολύνει τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις

banks

Ισπανία: Ξεπέρασε τα 48 εκατ. ο πληθυσμός – Αυξήθηκαν οι ξένοι υπήκοοι

banks

Οι επικεφαλής της Μοσάντ και της CIA βρίσκονται στο Κατάρ για νέες συνομιλίες

banks

Γερμανικός Τύπος: Όταν η Κύπρος βοηθάει τους Ρώσους ολιγάρχες

banks