27.9 C
Athens
June 30, 2024
Image default
WORLD

Ιταλία-δημοτικές εκλογές. H κεντροαριστερά εκλέγει δήμαρχο στο Μπάρι, στην Φλωρεντία και στην Περούτζια

Η Ιταλική κεντροαριστερά, με μεγαλύτερη δύναμη το Δημοκρατικό Κόμμα, κατάφερε να υπερισχύει στις περισσότερες μεγάλες πόλεις όπου χθες και σήμερα διεξήχθη ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών. Σύμφωνα με την μέχρι τώρα καταμέτρηση των ψήφων, η κεντροαριστερή συμμαχία υπερισχύει σε τέσσερις από τις πέντε πρωτεύουσες περιφερειών στις οποίες στήθηκαν οι κάλπες. Πρόκειται για το Μπάρι, την Φλωρεντία, την Περούτζια και την Ποτέντσα της Κάτω Ιταλίας. Στο Καμπομπάσο, πρωτεύουσα της περιφέρειας Μολίζε, κερδίζει η κεντροδεξιά.

“Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και λόγω του ότι θα είμαι η πρώτη γυναίκα, δήμαρχος της Φλωρεντίας. Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας, ένας μοναδικός μαραθώνιος”, δήλωσε η Σάρα Φουνάρο. Πριν από λίγο, της τηλεφώνησε για να την συγχαρεί, η γραμματέας του “Δημοκρατικού Κόμματος” Έλι Σλάιν.

“Αναγνωρίζω την νίκη του Βίτο Λετσέζε, οι πολιτικές ισορροπίες της πόλης μας δεν αλλάζουν. Θα πρέπει να προβληματισθούμε, όμως, για το ότι στον δεύτερο γύρο, ψήφισε λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των εχόντων δικαίωμα”, δήλωσε ο κεντροδεξιός υποψήφιος δήμαρχος της πρωτεύουσας της Απουλίας, Φάμπιο Ρομίτο. Συνολικά, το ποσοστό συμμετοχής

-

Related posts

Ο Μ. Σχοινάς θα εκπροσωπήσει την Κομισιόν στη σύνοδο κορυφής του Καΐρου για την ειρήνη”

banks

Η BP σταματά τις διελεύσεις πετρελαιοφόρων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας

banks

Τζ. Πάουελ (Fed): Αβέβαιος ο δρόμος αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού – Απίθανη μια αύξηση επιτοκίων

banks

Μεσανατολικό: Οι Χούθι της Υεμένης απειλούν να πλήξουν ισραηλινά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

banks

Η Turkish Airlines σκοπεύει να αγοράσει 355 αεροσκάφη Airbus εντός της επόμενης δεκαετίας

banks

ΗΠΑ: Οι CEO των Meta, TikTok, X ενώπιον της Γερουσίας για την παιδική ασφάλεια

banks