20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στις ασιατικές αγορές στον απόηχο του «ψαλιδιού» των επιτοκίων

Κέρδη στις ασιατικές αγορές στον απόηχο του «ψαλιδιού» των επιτοκίων

Στα «πράσινα» ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης (19/9) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας, με τους επενδυτές να αξιολογούν την απόφαση της Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Η Fed μείωσε το βασικό της επιτόκιο δανεισμού κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, φέρνοντας το εύρος στόχου της στο 4,75% έως 5%.

Σε συνδυασμό με τη Fed, η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ μείωσε το επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης στο 5,25%, καθώς το νόμισμα της πόλης είναι συνδεδεμένο με το δολάριο.

Κέρδη καταγράφηκαν και στις αγορές της Κίνας, με… πρωτοστάτη τον κλάδο των ακινήτων.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκίνησε μια διήμερη συνεδρίαση που λήγει την Παρασκευή, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες θα λάβουν μια βασική απόφαση για το επιτόκιο, αφού η κεντρική τράπεζα τερμάτισε το επί δεκαετίες καθεστώς εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων νωρίτερα φέτος.

Η κεντρική τράπεζα της Ταϊβάν πρόκειται να λάβει τις δικές της αποφάσεις για τα επιτόκια την Πέμπτη και να δημοσιεύσει τις αναθεωρημένες προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό για φέτος.

Το ιαπωνικό γεν υποχώρησε 0,28% στα 142,68 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Στα μάκρο, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας παρέμεινε σταθερό τον Αύγουστο στο 4,2%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, ενώ οι νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν στις 47.500, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις για 25.000 προσθήκες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,61% για να κλείσει στις 8.191,9, σημειώνοντας νέο υψηλό ρεκόρ.

Το ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας για το δεύτερο τρίμηνο συρρικνώθηκε κατά 0,2% από το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Πέμπτης, λιγότερο από τις εκτιμήσεις δημοσκόπησης του Reuters για πτώση 0,4%.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 2,15% κλείνοντας στις 37.120,50 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 2,01% στις 18.012 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,71% στις 2.736,64 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 1,19% στις 8.087,60 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε κέρδη 0,17% στις 2.579,86 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 8.191,90 μονάδες, κερδίζοντας 0,61%.

#ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #ΗΠΑ #ιαπωνία #Nikkei #Kospi #Κίνα

Related posts

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

banks

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- «Βαρίδι» τα επιτόκια

banks

Επιφυλακτικότητα περιμένοντας τον πληθωρισμό στο άνοιγμα των ευρωαγορών

banks

Αρνητικό παραμένει το μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Bloomberg: Πόσο επηρεάζονται οι ευρωπαϊκές εταιρείες από τις ΗΠΑ

banks

Κέρδη στη Wall Street λόγω ανανεωμένης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

banks