Τον Ιούλιο του 2020 ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας με μια πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, αποδίδοντας ρόλο «συντονιστή» στον τέως υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος έπειτα από απόφαση της Βουλής ελέγχεται πλέον από την αρμόδια επιτροπή. Με την ίδια αναφορά του, ο επιχειρηματίας έβαλε στο κάδρο της ίδιας υπόθεσης το «White House» αλλά και τον μυστηριώδη κωδικό «White Porscha», που παραμένει – τουλάχιστον επί του παρόντος – άγνωστο αν και σε ποιο πρόσωπο ανήκει ή αν αφορά κάτι άλλο.

Τα μυστήρια λοιπόν πίσω από την πόρτα του «White House», του Λευκού Οίκου, αλλά και πίσω από τον κωδικό «White Porsha» καλούνται να διερευνήσουν κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους τα μέλη της επιτροπής της Βουλής που ασχολούνται με τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Το «κλειδί» για την αποκρυπτογράφηση αυτών των κωδικών, που ο ίδιος ανέφερε από την πρώτη στιγμή στη μήνυσή του, κρατά, όπως όλα δείχνουν, ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος, εκ των πραγμάτων, θα είναι ο κεντρικός μάρτυρας από τον οποίο αναμένεται να ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης. Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τα μέλη της επιτροπής της Βουλής, όπως συνήθως συμβαίνει, θα κληθεί να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις και να εισφέρει όλα εκείνα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και που μπορούν να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας.

Τα «καυτά» e-mails

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την υποβολή της μήνυσής του ο επιχειρηματίας προς επίρρωση των καταγγελλομένων του έχει επικαλεστεί μία σειρά από αποκαλυπτικά ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), στα οποία γίνεται σαφής αναφορά στις δύο επίμαχες κωδικές ονομασίες.

«Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των «φίλων» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα. Η προκαταβολή θα πάει σε «φίλους» στα ΗΑΕ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα τη στείλουν τοπικά. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό. Αναμένοντας τις απόψεις σας» αναφέρεται σε ένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έχει προσκομίσει στη Δικαιοσύνη ο μηνυτής.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία έφτασε στη Βουλή χωρίς αξιολογικές κρίσεις από τον εισαγγελέα, με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ο Χρήστος Καλογρίτσας προχώρησε στην υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς του στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, καταγγέλλοντας ως εικονική συναλλαγή, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε 18σέλιδο υπόμνημα που είχε καταθέσει στη Δικαιοσύνη περιέγραφε μία σειρά αδικημάτων που θεωρεί πως οφείλει η Βουλή να διερευνήσει σε βάρος του Νίκου Παππά, αναφέροντας συγκεκριμένα έξι αξιόποινες πράξεις: δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Γράψτε το σχόλιό σας