25.9 C
Athens
June 30, 2024
Image default
POLITICS

Κασσελάκης για υποκλοπές: Ανοίγει ο δρόμος για την σύσταση Προανακριτικής

«Μετά από 25 μήνες προανάκρισης, η υπόθεση των υποκλοπών επιτέλους κινείται. Καλούνται οι πρώτοι ύποπτοι», αναφέρει αρχικά σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμπληρώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να υπάρξει ενημέρωση για το πόσοι στόχοι του Predator είχαν τεθεί ταυτόχρονα υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ».

«Ελπίζουμε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Γεωργία Αδειλίνη να μας δώσει εγκαίρως τις απαντήσεις για αυτά τα θέματα»

Και συνεχίζει: «Αυτό για να καταδειχθεί το ενιαίο κέντρο παρακολούθησης και ο ρόλος των Δημητριάδη – Κοντολέων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ενημέρωση και για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρείχε η Intellexa σε Μαξίμου και ΕΥΠ για ζητήματα διακρατικής συνεργασίας, κάτι που έχει τεκμηριωθεί από τη δημοσιογραφική έρευνα».

«Ακόμη έχουμε ζητήσει το πόρισμα του υπουργείου Εξωτερικών για τις άδειες εξαγωγής του Predator που δόθηκαν σε Intellexa και Krikel από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Γιάννη Σμυρλή», επισημαίνει ο ίδιος.

«Ελπίζουμε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Γεωργία Αδειλίνη να μας δώσει εγκαίρως τις απαντήσεις για αυτά τα θέματα. Δεδομένου ότι, τα άτομα που σήμερα καλεί η Δικαιοσύνη ως υπόπτους είχαν φυγαδευθεί τον Σεπτέμβριο του 2022 από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με απόφαση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, κάτι που θέλω να πιστεύω ότι θα υποστηρίξουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης», καταλήγει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη:

Μετά από 25 μήνες προανάκρισης, η υπόθεση των υποκλοπών επιτέλους κινείται. Καλούνται οι πρώτοι ύποπτοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να υπάρξει ενημέρωση για το πόσοι στόχοι του Predator είχαν τεθεί ταυτόχρονα υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ.…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) June 27, 2024

Related posts

Ουκρανία: Το μήνυμα του Μητσοτάκη για τον έναν χρόνο από την εισβολή

banks1

Ποια κόμματα της ελληνικής Βουλής δεν ψηφίζουν τους νόμους της ΕΕ

banks

Βουλγαρία : Εκτός Βουλής ο εθνικιστής αντιπρόεδρος Καρακατσάνοφ – Είχε προκαλέσει και την Ελλάδα

banks

Κασσελάκης σε Κουρέτα: Έκανες έναν άθλο στις περιφερειακές εκλογές, θα είμαστε δίπλα σου

banks1

ΣΥΡΙΖΑ: Όρισε το στόχο για τις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης – Τι σημαίνει «απόλυτη ανατροπή»

banks1

Την επίσπευση των αποζημιώσεων ζητάει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

banks