26.4 C
Athens
June 28, 2024
Image default
POLITICS

Κεδίκογλου για φωτιές: Αστοχίες Κικίλια – Λειτουργεί ως εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής

Για «άστοχη» επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης που έχει προκληθεί από τις μεγάλες φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας κατηγορεί ο Συμεών Κεδίκογλου, τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια.

Όπως αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου, «για ακόμη ένα καλοκαίρι, γινόμαστε και πάλι μάρτυρες εικόνων και καταστάσεων από το παρελθόν».

Τούτη τη δύσκολη ώρα, προσθέτει, «με πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα, εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και τους εθελοντές που δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, αλλά και στους συμπολίτες μας που βλέπουν τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν», ενώ υπογραμμίζει πως «παρά το γεγονός ότι αποφεύγουμε τον καταλογισμό ευθυνών εν μέσω κρίσης, δεν μπορούμε να μην κάνουμε μία επισήμανση».

«Επιχειρησιακές και πολιτικές ‘επιτελικές’ ανεπάρκειες»

«Τη στιγμή που η υπευθυνότητα πρέπει να πρυτανεύει, παρακολουθήσαμε τον αρμόδιο υπουργό, λειτουργώντας ως… εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, να προσπαθεί να διαχειριστεί με άστοχο επικοινωνιακό τρόπο μια κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη», τονίζει χαρακτηριστικά.

Και σημειώνει πως ο Βασίλης Κικίλιας «βιάστηκε, χωρίς επαρκή στοιχεία, να ‘βαφτίσει’ εμπρηστές κάποιους πολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Βάρης – Κορωπίου…».

«Ελπίζουμε αυτή η επιπολαιότητα, που αποκαλύφθηκε μάλιστα με δημοσίευμα της Καθημερινής, να μην επαναληφθεί. Οι πρόωρες ανακοινώσεις, πριν την ολοκλήρωση των σχετικών ερευνών, δεν βοηθούν», προσθέτει ο Συμεών Κεδίκογλου.

Για να καταλήξει πως «για τις επαναλαμβανόμενες επιχειρησιακές και πολιτικές ‘επιτελικές’ ανεπάρκειες, θα τοποθετηθούμε αργότερα. Βρισκόμαστε στην αρχή ενός δύσκολου καλοκαιριού και η κοινωνία απαιτεί τη μέγιστη σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα από την Πολιτεία!».

Related posts

Οι συναντήσεις Δένδια με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Βρετανό ΥΠΕΞ Ράαμπ για το Κυπριακό

banks

Μητσοτάκης: Έστειλε το δικό του μήνυμα στα τουρκικά

banks

Άρση διαγραφής για τον Γιώργο Αμανατίδη – Επιστρέφει στη ΝΔ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

banks

Κοροναϊός: «Φρένο» Σκέρτσου στην επιβολή νέων μέτρων – Τι θα γίνει με τη μάσκα και τους κλειστούς χώρους

banks

Αποκλειστικό: Γιατί συνελήφθη ο δήμαρχος Σερίφου – «Σφραγίσαμε το κατάστημα και…»

banks

Σακελλαροπούλου για γυναικοκτονία: Επείγουσα η ευθύνη της Πολιτείας στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας

banks