31.3 C
Athens
June 27, 2024
Image default
POLITICS

ΚΚΕ: Το «πάρτι» των κερδών συνεχίζεται ανενόχλητο, μαζί με τη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος

«Την ώρα που ενεργειακοί όμιλοι και διυλιστήρια «σπάνε» κάθε ρεκόρ κερδοφορίας, ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον γαλαντόμο «μοιράζοντας», ως δήθεν παροχές -και μάλιστα έκτακτες- ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που έχουν ήδη κλέψει από τον λαό. Εντωμεταξύ, το «πάρτι» των κερδών συνεχίζεται ανενόχλητο, μαζί με τη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιο του, για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού σε ραδιοφωνικό σταθμό, και τονίζει καταλήγοντας:

«Πραγματική ανακούφιση αποτελεί μόνο η μόνιμη κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ΕΦΚ στο ρεύμα και τα καύσιμα και η φορολόγηση του συνόλου των κερδών των μεγάλων ομίλων, για να χρηματοδοτηθεί η κάλυψη των λαϊκών αναγκών».

Πού θα δοθούν τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για την έκτακτη φορολόγηση στα κέρδη των διυλιστηρίων, ανέφερε ότι «τα έσοδα αυτά θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ειδικά σε συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση των συντάξεών τους λόγω προσωπικής διαφοράς».

Μιλώντας στον Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο ίδιος ανέφερε ότι: «Βάσει ενός ευρωπαϊκού κανονισμού η χώρα είχε τη δυνατότητα να επιβάλλει έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων για το 2022 το κάναμε ήδη και το 2023, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, θεωρώ ότι είναι δίκαιη απόφαση, κοινωνικής δικαιοσύνης.

Μια πρώτη εκτίμηση μπορεί να είναι κοντά στα 300 εκατ. ευρώ. Δεν δημεύουμε τα κέρδη των επιχειρήσεων, ούτε τιμωρούμε την επιχειρηματικότητα. Στόχος να στηρίξουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

Related posts

«Κρατώ μικρό καλάθι» – Επιφυλακτικός αγρότης-μέλος της 15μελής επιτροπής για τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

banks

Δένδιας: Η Ελλάδα φάρος σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

banks

Μητσοτάκης : Θέλουμε την καλή γειτονία αλλά δεν είμαστε αφελείς – Αντιμετωπίζουμε νέες απειλές

banks

«Ελάτε 5 πάνω να συζητήσουμε» – Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο Άδωνις Γεωργιάδης

banks1

«Αναμνήσεις»: Ο «χαρισματικός» κατά τον Σόιμπλε Τσίπρας και η ευχή που του έδωσε και δεν τελεσφόρησε

banks

Μητσοτάκης: Σύγχρονος και ασφαλής ο νέος δρόμος Άκτιο-Αμβρακία – Μειώνει την απόσταση Αθήνα-Λευκάδα

banks1