Friday, March 14, 2025
19.4 C
Athens

Κολομβία: Η Μπογοτά δεν δέχτηκε δύο αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη που μετέφεραν Κολομβιανούς μετανάστες από τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγόρευσε την είσοδο στον εναέριο χώρο της χώρα του σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη που μετέφεραν απελαθέντες μετανάστες, δηλώνοντας ότι θα αποδεχθεί μόνο πολιτικές πτήσεις που μεταχειρίζονται “με αξιοπρέπεια” αυτούς τους ανθρώπους.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η Κολομβία δεν επέτρεψε την είσοδο σε δύο στρατιωτικά αεροσκάφη που είχαν αναχωρήσει από την Καλιφόρνια και μετέφεραν περίπου 80 μετανάστες το καθένα τους.

“Ένας μετανάστης δεν είναι εγκληματίας και πρέπει να του συμπεριφέρονται με την αξιοπρέπεια που δικαιούται ένα ανθρώπινο ον. Για αυτό επαναπροωθήσαμε τα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη που μετέφεραν Κολομβιανούς μετανάστες” ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Πέτρο. “Δεν μπορώ να επιβάλω να παραμείνουν οι μετανάστες σε μια χώρα που δεν τους θέλει, όμως αν αυτή η χώρα τους απελάσει, αυτό πρέπει να γίνει με αξιοπρέπεια και σεβασμό για τους ίδιους και για τη χώρα μας”, πρόσθεσε.

“Θα υποδεχτούμε τους πολίτες μας με πολιτικά αεροσκάφη, χωρίς να τους μεταχειρίζονται σαν εγκληματίες”, κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η Βραζιλία ζήτησε χθες εξηγήσεις από την Ουάσινγκτον για την “εξευτελιστική μεταχείριση” των παράτυπων Βραζιλιάνων μεταναστών που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ και έφτασαν την Παρασκευή στη Μαναούς με στρατιωτικό αεροσκάφος. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βραζιλίας, 88 Βραζιλιάνοι επέβαιναν σε αυτό το αεροσκάφος.

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE