26.1 C
Athens
June 29, 2024
Image default
POLITICS

Κουτσούμπας για Κασσελάκη: Τι διάολο Αριστερός είναι αυτός;

Πορεία ιδεολογικού, πολιτικού και οργανωτικού εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτελεί ο Στέφανος Κασσελάκης, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο MEGA, «αυτό έχει ξεκινήσει και πριν την εκλογή Κασσελάκη αλλά και μετά έχει επιταχυνθεί αυτό το φαινόμενο. Το σίγουρο είναι πως δεν μιλάμε πλέον για Αριστερά. Αριστερά δεν ήταν το lifestyle, η επίδειξη της προσωπικής ζωής και του πλούτου αλλά αγώνας δίπλα στους εργάτες. Μόνο το ΚΚΕ είναι αυτό πλέον, δεν το βρίσκεις σε άλλο κόμμα. Να λέει πως είναι ιερή αμυντική συμμαχία το ΝΑΤΟ; Τι διάολο Αριστερός είναι αυτός; Να μιλάει για δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ ακόμα και σήμερα;».

«Η κυβέρνηση έχει κάνει φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές και βιομήχανους»

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ακρίβεια, είπε πως είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο.

«Εμείς αυτό που λέμε είναι πως αυτό που έπρεπε να γίνει χθες, ας γίνει σήμερα. Πρέπει να γίνει κατάργηση του ΦΠΑ, κατάργηση του ενιαίου φόρου κατανάλωσης σε καύσιμα, αυξήσεις μισθών και εισοδημάτων, και η μεγάλη φοροληστεία. Αυτά θα μπορούσαν να είναι κάποια άμεσα μέτρα. Η αύξηση της τιμής του ρεύματος που οφείλεται χρηματιστήριο της ενέργειας που έφτιαξε το ΣΥΡΙΖΑ και το διατηρεί η ΝΔ πρέπει να καταργηθεί. Η στροφή στις ανανεώσιμες πήγες μας έφερε μεγάλο κόστος στην ενέργεια. Μιλάμε για έναν ντόμινο θεμάτων οικονομικής φύσης και πώς η κάθε κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έφτασε εδώ. Η κυβέρνηση έχει κάνει φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές και βιομήχανους. Έλεος. Γονατίζει τον εργάτη και δίνει φοροαπαλλαγές σε αυτόν που δεν ξέρει τι έχει;», υπογράμμισε.

Ακόμη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή τη χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα τόνισε πως «δείχνει πως υπάρχει δυνατότητα να αξιοποιήσουμε και τις τελευταίες μέρες έτσι ώστε να πάνε όλοι να ψηφίσουν. Υπάρχει μία αποστροφή για το κλίμα που υπάρχει σε αυτές τις εκλογές. Λίγο η συζήτηση για ποιος είναι πιο πλούσιος από τον άλλον, από πού τα βρήκε, είναι αποκρουστικό και επιδρά στην αποστροφή. Δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα της χώρας».

Δείτε όσα είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο MEGA:

Related posts

ΕΣΥ: «Δύο παράλληλα συστήματα» οδηγούν στην «απόλυτη ιδιωτικοποίηση» της Υγείας

banks1

Διπλωματικό επεισόδιο: Έφυγε από την Τρίπολη της Λιβύης ο Δένδιας – Τι συνέβη

banks

Der Spiegel: Η Αστυπάλαια θα γίνει εργαστήριο για την πράσινη ηλεκτρική ενέργεια

banks

Τουρκία: Πού στοχεύει ο Ερντογάν με την ακραία ρητορική κατά της Αθήνας

banks

Ανασχηματισμός: Η αλλαγή σκυτάλης στα υπουργεία

banks1

Τα… γαλλικά για το καλάθι και ο Κίμωνας Κουλούρης

banks