33.5 C
Athens
June 26, 2024
Image default
BUSINESS

Κτίριο γραφείων στη Λεωφ. Βουλιαγμένης απέκτησε η BriQ Properties

H BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 14η Ιουνίου 2024 ολοκληρώθηκε η απόκτηση ενός αυτοτελούς κτιρίου γραφείων επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 152, στη Γλυφάδα, συνολικής επιφάνειας 2.824 τ.μ., έναντι τιμήματος € 4,0 εκ. Το ακίνητο είναι πλήρως μισθωμένο και η αγορά χρηματοδοτήθηκε μέσω δανεισμού.

Σημειώνεται ότι για το εν λόγω ακίνητο την 31.01.2024 είχε υπογραφεί συμβολαιογραφικό προσύμφωνο αγοραπωλησίας, ενώ με την αγορά του ολοκληρώνεται και τυπικά το πρώτο στάδιο της συναλλαγής για την συγχώνευση της BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. με την Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π. («ICI») που αφορούσε την απόκτηση 17 ακίνητων της ICI.

Μετά την απόκτηση του ανωτέρω ακινήτου, η BriQ Properties διαθέτει χαρτοφυλάκιο 42 ακινήτων συνολικής αξίας € 216 εκ. (αύξηση 45% από την 31.12.2023) το οποίο αποτελείται από logistics 38%, γραφεία 22%, εμπορικά και τραπεζικά καταστήματα 19%, supermarket 4% και λοιπές χρήσεις 3% επι της συνολικής αξίας χαρτοφυλακίου. Οι κύριοι μισθωτές είναι η Alpha Bank, o Όμιλος Quest, η Sarmed Logistics και η Hotel Brain.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, τα ετήσια έσοδα από μισθώματα για το 2024 θα διαμορφωθούν στα € 15 εκ. περίπου (μη λαμβάνοντας υπ’ όψη έσοδα που θα προέλθουν από την συγχώνευση μέσω απορρόφησης της ICI), δηλαδή θα είναι αυξημένα κατά 65% περίπου σε σχέση με το 2023, ενώ αναμένεται σημαντική βελτίωση και στα καθαρά κέρδη μετά φόρων κατόπιν των μειώσεων των επιτοκίων δανεισμού κατά την τρέχουσα χρήση.

Τέλος, η Εταιρεία ενημερώνει ότι συνεχίζει την υλοποίηση των επομένων σταδίων της συγχώνευσης δια απορρόφησης της ICI με στόχο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024.

Related posts

Νέα εταιρική ταυτότητα για την Hellas Direct

banks

Οι 11 παρεμβάσεις στη φορολογία με τον νέο κώδικα

banks

Aegean: «Βουτιά» 64% στο τζίρο α’ εξαμήνου – Το test προ-πτήσης και τα Airbus

banks

Τρεις επενδύσεις από τη ΔΕΗ στον ΑΗΣ Καρδιάς

banks

Μπήτρος: Στα 22,4 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις εννεαμήνου – Οι προοπτικές

banks

Μυτιληναίος: Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών αξίας €4,96 εκατ. σε 61 δικασιούχους

banks