Wednesday, February 18, 2026
13.8 C
Athens

Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Ένα είναι το καράβι και μία η καπετάνισσα

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την εξωτερική πολιτική εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, η οποία ξεκίνησε την ομιλία της απαντώντας ουσιαστικά στο διακύβευμα που έθεσε ο πρωθυπουργός για τις εκλογές του 2027, αν οι Έλληνες θα επιλέξουν να παραμείνει η Ελλάδα ασφαλής ή να μετατραπεί σε ένα ακυβέρνητο καράβι.

«Πρώτα από όλα να πω ότι επειδή πολλοί ζήλεψαν τα καράβια, τις πλεύσεις, τους πλόες και τα πληρώματα, ένα είναι το καράβι και μία η καπετάνισσα», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας από το βήμα της Βουλής και εξέφρασε τον προβληματισμό της «που κάποιοι με τόση πραγματικά έλλειψη φαντασίας, προσπαθούν να απομιμηθούν, αυτή τη δύσκολη πορεία της Πλεύσης Ελευθερίας που σε λίγο συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής».

«Εγκληματική η εξωτερική πολιτική που ασκεί ο κ. Μητσοτάκης»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε «εξαιρετικά ανήσυχη συνολικά από την εξωτερική πολιτική που ασκεί ο κ. Μητσοτάκης» την οποία χαρακτήρισε «εγκληματική». Είπε ότι ο πρωθυπουργός «έχει σύρει τη χώρα στην εντελώς αντίθετη πλευρά και κατεύθυνση από την πορεία που έχει χαράξει ο ελληνικός λαός σε όλα του τα χρόνια» και τόνισε: «Ο ελληνικός λαός ήταν και είναι διαχρονικά ένας λαός, ειρηνικός, ένας λαός που τάσσεται με το δίκαιο, τους ανθρώπους, με τους αμάχους, με τα θύματα και ο κ. Μητσοτάκης θέλει να μας σύρει, με την πλευρά των σφαγέων, με την πλευρά των εγκληματιών του πολέμου, με την πλευρά των διεθνών εγκληματιών».

Όπως είπε, το κόμμα της αντιτάσσεται απόλυτα «στην πολιτική συμμετοχής στον γεννοκτονικό στρατό IDF» και κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει «τα θέματα αυτά στην Ολομέλεια της Βουλής». Τόνισε ότι «είναι επιβεβλημένο να διαχωρίσει τη θέση της η χώρα από την πολιτική Τραμπ, από αυτό τον εντελώς επικίνδυνο άνθρωπο που έχει σπείρει τον τρόμο σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και έχει παραβιάσει κατ’ επανάληψη το Σύνταγμα της χώρας του, λειτουργώντας με έναν εσωτερικό στρατό καταστολής που σκοτώνει τους Αμερικανούς πολίτες».

Για τα Τέμπη: «Είναι προφανές ότι έχουμε μια άκυρη σύνθεση»

Αναφερόμενη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «φωτίζει άλλη μια επιχείρηση συγκάλυψης και άλλη μια επιχείρηση ακραίας παρέμβασης στη Δικαιοσύνη», τονίζοντας ότι «χθες έγιναν υποτιθέμενες κληρώσεις σύνθεσης» για τους δικαστές όπου «όλοι κατά τύχη είναι αυτοί που επέλεξε ο κ. Φλωρίδης να μεταθέσει, μαζί με τη σημερινή πρόεδρο του Αρείου Πάγου, πριν από λίγες ημέρες και πριν από λίγο μήνες».

«Είναι προφανές ότι έχουμε μια άκυρη σύνθεση γιατί κάποιοι προσβλέπουν σε μία στημένη δίκη. Εμείς στημένες δίκες δεν πρόκειται να επιτρέψουμε», συμπλήρωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Τέλος, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφέρθηκε στις πρόσφατες απώλειες της Άννας Ψαρούδας-Μπενάκη και του Αναστάση Παπαληγούρα, λέγοντας ότι «είναι σημαντικό να μνημονεύουμε τους ανθρώπους που χάραξαν μια διαφορετική διαδρομή».

Όπως είπε, «ο Αναστάσης Παπαληγούρας ήταν πράγματι ένας υπουργός Δικαιοσύνης, που ανέλαβε πρωτοβουλίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας στις φυλακές, θεσμοθέτησε τον πρώτο νόμο για την ενδοοικογενειακή βία, ήταν αυτός που αφαίρεσε τα τζάμια από την επικοινωνία δικηγόρων και κρατουμένων και επίσης αυτός που θεσμοθέτησε τη μαγνητοφώνηση των δικών… που έκανε περίπου 18 χρόνια να υλοποιηθεί».

Hot this week

Εκλογές ΕΚΑ: Πρώτη η παράταξη του ΚΚΕ – Ο Παναγόπουλος «κέρδισε» το ΠΑΣΟΚ – Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Εκλογές ΕΚΑ: Πρώτη η παράταξη του ΚΚΕ – Ο Παναγόπουλος «κέρδισε» το ΠΑΣΟΚ – Αναλυτικά τα αποτελέσματα Η υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ, συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ κέρδισε τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), ενώ ενδιαφέρον προκαλεί με βάση τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η δεύτερη θέση, την οποία καταλαμβάνει η ΠΑΣΚΕ του Γιάννη Παναγόπουλου, προσπερνώντας την

ΕΚΤ: Kαμπανάκι για τις σχέσεις τραπεζών με επενδυτικές και funds

Ορισμένες ευρωπαϊκές συστημικές τράπεζες, οι οποίες είναι φερέγγυες έναντι...

O Νετανιάχου δηλώνει ότι η συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν προϋποθέτει τη διάλυση των υποδομών εμπλουτισμό ουρανίου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν θα πρέπει να περιλαμβάνει την "καταστροφή" της ικανότητας εμπλουτισμού ουρανίου της Ισλαμικής Δημοκρατίας. "Η πρώτη προϋπόθεση" για μια συμφωνία "είναι ότι όλο το εμπλουτισμένο υλικό πρέπει να φύγει από το Ιράν", δήλωσε ο Νετανιάχου, αναφερόμενος στη συνάντησή του

Η Goldman Sachs αλλάζει “top picks” στις τράπεζες: Aναβάθμιση Eurobank, υποβάθμιση Εθνικής

H Goldman Sachs αλλάζει τη σειρά προτίμησης στις ελληνικές...

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει την Εθνική σε «ουδέτερη» — η αποτίμηση «προεξοφλεί» τα πλεονεκτήματά της

Η Goldman Sachs προχωρά σε εκτεταμένη αναθεώρηση της εικόνας...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πολίτες επιθυμούν μια Ελλάδα εθνικής αυτοπεποίθησης και όχι εθνικής υστερίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που κάνει με ανάρτηση στα social media αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη. «Οι διαφωνίες μας είναι υπαρκτές και σημαντικές. Δεν τις υποτιμούμε» επισημαίνει και σημειώνει πως «Η Ελλάδα δεν επιδιώκει ούτε την ένταση, ούτε

Ζελένσκι σε Μόναχο: Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι θα παράσχουν νέα ενεργειακή και στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο εντός 10 ημερών

Η Ουκρανία έχει συμφωνήσει σε νέα πακέτα ενεργειακής και στρατιωτικής υποστήριξης με τους ευρωπαίους συμμάχους της ενόψει της τέταρτης επετείου από τη ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου, όπως είπε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το Κίεβο επδιώκει να συγκεντρώσει στήριξη μεταξύ των εταίρων του καθώς αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τη ρωσική προέλαση επί του

Η Σερβία στο άρμα της Τουρκίας με μπίζνες 3,5 δισ. και προοπτική για 5 δισ. το 2026 – Η Ελλάδα υπό πίεση

Η Τουρκία συνεχίζει σταθερά την πολιτική διείσδυσης στα Βαλκάνια, με τον Ερντογάν να λέει στον Σέρβο ομόλογό του Βούτσιτς ότι «δεν παραμέλησε ποτέ την περιοχή», αναγνωρίζοντας τον ρόλο της Σερβίας ως «κλειδοκράτορα» των Βαλκανίων. Τι συμφωνίες έκλεισαν και πώς επιχειρεί η Τουρκία να μειώσει την επιρροή της Ελλάδας. Του Χρήστου Μαζανίτη Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Κωνσταντοπούλου για Γεωργιάδη: Μιλάμε για παρακράτος – Αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει θύλακας αστυνομικών με τον οποίο είναι σε επαφή

Παρέμβαση στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και Πάλι» έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να απαντήσει στον Άδωνι Γεωργιάδη, που μίλησε νωρίτερα για την κόντρα του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας. «Θα ήθελα να πω κάποια πράγματα που είναι σημαντικό να τα γνωρίζει κάθε πολίτης. Το πρώτο είναι ότι η δική μου σφοδρή επίθεση στον

Related Articles

Popular Categories

READ MORE

Translate »