Αμείλικτο ερώτημα απευθύνει η τουρκάλα ιστορικός και συγγραφέας Αϊσέ Χουρ στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τους «τούρκους της Θράκης και τους Ρωμιούς της Πόλης».

«Τους Ρωμιούς της Πόλης»

«Εμείς αποδεχόμαστε τους Ρωμιούς της Πόλης εσείς όμως δεν δέχεστε την τουρκική μειονότητα της Θράκης» είχε πει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας προχθές Πέμπτη στον έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, κατά τη διάρκεια της γνωστής κοινής συνέντευξης Τύπου που εξελίχθηκε σε δημόσια ελληνοτουρκική διπλωματική αντιπαράθεση.

Η αναλογία των… πληθυσμών

Χθες, η τουρκάλα ιστορικός και συγγραφέας Αϊσέ Χουρ έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter, απευθυνόμενη προφανώς στον κύριο Τσαβούσογλου:


H τουρκάλα ιστορικός και συγγραφέας Αϊσέ Χουρ (φωτογραφία gazetekarinca.com)

«Στο μεταξύ το 1927 την ώρα που στην Ελλάδα (Δυτική Θράκη) υπήρχε πληθυσμός περίπου 103.000 Τούρκων/μουσουλμάνων, ο πληθυσμός των Ορθοδόξων/Ρωμιών στην Τουρκία ήταν 120.000».

«Γιατί άραγε;»

Και αφού πρόσθεσε ότι «Σήμερα ενώ στην Ελλάδα ζούνε περίπου 150.000 Μουσουλμάνοι/Τούρκοι, στην Τουρκία απέμεινε ένας πληθυσμός περίπου 2.500».

Αναρωτήθηκε: Γιατί άραγε ;

Η Αϊσέ Χουρ, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, είναι γνωστή συγγραφέας, αρθρογράφος και ιστορικός, η οποία έγραφε παλιότερα στην ιστορική εφημερίδα Ταράφ, που έκλεισε ο Ερντογάν με προεδρικό διάταγμα.

Γράψτε το σχόλιό σας