30.1 C
Athens
June 29, 2024
Image default
ECONOMY

Κ. Μητσοτάκης: Θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας, σε ένα περιβάλλον αναταράξεων

Θετική χαρακτήρισε την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις διεθνείς αναταράξεις. Μιλώντας στο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς, σήμερα Τετάρτη το πρωί, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι επιδόσεις της χώρας ξεπέρασαν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο έπειτα από μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Είπε επίσης ότι θετικές οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, τονίζοντας ότι οι τράπεζες θα πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, ενώ επεσήμανε ότι η κεφαλαιακή επάρκεια είναι σταθερή. Σημείωσε επιπλέον ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον βελτιώνεται και αναφέρθηκε στην προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό.

«Παρά την εικόνα ομαλοποίησης της κατάστασης, δεν έχουμε ακόμη ξεφύγει από τον κίνδυνο»

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι κεφαλαιαγορές έχουν αποδειχθεί αρκετά ανθεκτικές παρά τις συνεχείς αναταράξεις. Σημείωσε, πάντως, ότι παρά την εικόνα ομαλοποίησης της κατάστασης, δεν έχουμε ακόμη ξεφύγει από τον κίνδυνο και τόνισε ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να είναι υψηλότερος από ό,τι θα ελπίζαμε, ειδικά στα τρόφιμα.

Είπε επίσης ότι υπάρχουν ακόμη πιθανότητες για ενεργειακές αναταράξεις, αν και τα πράγματα έχουν αρχίσει να ηρεμούν κατά κάποιον τρόπο, ενώ στάθηκε και στις σημαντικές φυσικές καταστροφές.

Κ. Χατζηδάκης: 6 δράσεις για ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς

Κοινή κεφαλαιαγορά

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της κοινής κεφαλαιαγοράς, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι σε αυτόν τον τομέα η πρόοδος μέχρι στιγμής είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα Ευρωπαίοι να αναγκάζονται να επενδύουν στις ΗΠΑ.

Τάχθηκε επίσης υπέρ των μέτρων χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ ζήτησε να υπάρχουν κοινοί κανόνες και πρότυπα στην Ε.Ε.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει προς το καλύτερο, ενώ αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις, είπε ότι –μεταξύ άλλων- αφορούν τη χρηματοδότηση της «πράσινης» μετάβασης.

Related posts

Συνεχίζουν να «φουσκώνουν» οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα

banks

Λ. Αυγενάκης: Στοίχημα η πράσινη και ψηφιακή ανάπτυξη στον αγροτικό κλάδο

banks

Πώς επηρεάζει την τουριστική κίνηση η αύξηση των τιμών

banks

Γυμναστήρια : Τι θα γίνει με τις ήδη πληρωμένες συνδρομές – Αντιδράσεις για την διπλή μάσκα

banks

Η συμβολή των Τραπεζών στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης – Χρηματοδοτικά προϊόντα

banks

«Φρέναρε» η ελληνική αγορά αυτοκινήτου

banks