Tuesday, October 15, 2024
22.3 C
Athens

Μάζεψε κόσμο και κοσμάκη το ρακοκάζανο του Αυγενάκη

«Ο αγέρας μύριζε τσίπουρο από τα ρακοκάζανα» είχε γράψει ο Νίκος Καζαντζάκης στο «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» το 1946. Λέξεις που πήραν… σάρκα και οστά το βράδυ της Παρασκευής στον Στείρωνα, ένα μικρό ορεινό χωριό στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Κρήτης, όταν στήθηκε ένα παραδοσιακό ρακοκάζανο για τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής από τη Μεσαρά Ηρακλείου, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο διεγράφη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας μετά από το περιστατικό με υπάλληλο του αεροδρομίου, είχε «εξαφανιστεί» από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο η επιστροφή του σε αυτά ήταν κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή.

Χορό, ρακί μεζέδες και πολιτικούς είχε το ρακοκάζανο του Αυγενάκη.

Την περασμένη Παρασκευή στο χωριό Στείρωνα στήθηκε ένα ρακοκάζανο για τον Λευτέρη Αυγενάκη, που τα είχε όλα. Από άφθονη ρακί και κρητικούς μεζέδες μέχρι ευρωβουλευτές και αθλητές. Και φυσικά από ένα ρακοκάζανο δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι μουσικές και ο χορός.

Μάλιστα ο ανεξάρτητος βουλευτής ήταν αυτός που έσυρε πρώτος τον χορό, δείχνοντας τις ικανότητές του στο πεντοζάλι.

Βέβαια, αυτή μάζωξη στα 550 μέτρα υψόμετρο, δεν έγινε μόνο για κοινωνικούς λόγους, αλλά έκρυβε και πολιτικά μηνύματα. Όπως ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης παραμένει ένας ενεργός πολιτικός, αγαπητός στον κόσμο και -όπως έχει δηλώσει- θα συνεχίσει να κάνει αυτό που έκανε με επισκέψεις και περιοδείες στις τοπικές κοινωνίες.

Για αυτό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, ότι ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, βρέθηκαν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ  Δημήτρης Τσιόδρας, οι βουλευτές Φάνης Παππάς και Σπύρος Κυριάκης, αλλά και ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του Ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη. Επίσης δήμαρχοι, όπως οι Α. Καλοκαιρινός, Μανώλης Κοκοσάλης, Γρηγόρης Νικολιδάκης, Γιώργος Αθανασάκης, Μιχάλης Κοκολάκης, Παύλος Μπαριτάκης.

Το παρών έδωσε και πλήθος στελεχών από τον αγροτικό τομέα, όπως ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, οι Αντιπρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ, Λευτέρης Ζερβός και Γιάννης Κουρδής, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Γιάννης Φλώρος, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Νεκτάριος Βιδάκης, η Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Χουδετσανάκη Ειρήνη και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Γιώργος Μαυρογιάννης,  πρόεδροι αγροτικών, κτηνοτροφικών και  συλλόγων αλιέων.

Τέλος αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία σημαντικών αθλητικών παραγόντων – μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν για μια 4ετια (από το 2019 έως το 2023) υφυπουργός Αθλητισμού. Έτσι, το ρακοκάζανό του τίμησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος και η πρωταθλήτρια του Taekwondo Μαρία Καρπαθάκη.

Hot this week

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Σε τεντωμένο σχοινί: Η ΠΓ στέλνει το εξώδικο Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Με το εξώδικο Κασσελάκη να επιστρέφεται ως απαράδεκτο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε σήμερα, κατά πλειοψηφία, την πρόταση του Νίκου Σκορίνη και της πλευράς του τέως προέδρου του κόμματος της Κουμουνδούρου για αναβολή της έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής την οποία συνόδευε και με την πρόταση να συγκληθεί εκ νέου σύσκεψη των πέντε υποψηφίων υπο την

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Related Articles

Popular Categories

READ MORE