31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
POLITICS

Μήνυμα Μητσοτάκη σε όσους δεν εξελέγησαν «ούτε διαχειριστές πολυκατοικίας» – «Το 41% είστε εσείς, όχι εγώ»

Συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τον Πύργο Ηλείας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνεχίζει τις περιοδείες του ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

«Αν σκεφτείτε την πρόοδο που κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια – και αναφέρομαι στην πενταετία, γιατί οι τελευταίες ευρωεκλογές, θυμίζω, ήταν το 2019 – είναι μια πρόοδος εντυπωσιακή», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε υπερήφανος διότι, όπως είπε, μπορεί να πηγαίνει στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια «με το κεφάλι ψηλά», εκπροσωπώντας μία χώρα, η οποία δεν είναι πια το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, αλλά το παράδειγμα προς μίμηση.

«Κι επειδή έχω κουραστεί να ακούω από κάποιους, οι οποίοι δεν έχουν εκλεγεί ούτε διαχειριστές στην πολυκατοικία τους, να κατηγορούν εμάς για το 41%, τους απαντάω ότι το 41% είστε εσείς, όλοι εσείς, δεν είμαι εγώ»

«Είμαι υπερήφανος γιατί είμαι ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης και η φωνή μας εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετράει. Και αυτό το κύρος και αυτή τη δύναμη, την οποία εσείς μας δίνετε, εμείς την εξαργυρώνουμε προς όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Και θα έχουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις να πάρουμε την επόμενη τετραετία στην Ευρώπη», ανέφερε.

«Δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ πίσω στις εποχές του 2015»

«Το 2015 η χώρα παραλίγο να χρεοκοπήσει – θυμάστε τον πόνο αυτής της υπερδεκαετούς κρίσης. Ένας από τους λόγους που η κρίση παρατάθηκε τόσο αχρείαστα ήταν διότι κάποια στιγμή στη χώρα κυριάρχησε η άποψη ότι φυτρώνουν ‘λεφτόδεντρα’ παντού και ότι μπορούμε να τάζουμε τα πάντα στους πάντες, χωρίς καμία κοστολόγηση. Και οι πολίτες τα πίστεψαν αυτά», επανέλαβε ο πρωθυπουργός, και αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεσμεύτηκε ότι «δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ, μα ποτέ, πίσω σε αυτές τις εποχές» και έστειλε μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε σε αυτούς – οι οποίοι δεν άλλαξαν καθόλου, υιοθετούν την ίδια τοξικότητα, τον ίδιο λαϊκισμό, την ίδια προκλητικότητα ως προς αυτά τα οποία σας τάζουν – να ξαναπάρουν οποιαδήποτε δυναμική σε αυτές τις εκλογές. Διότι δεν πρέπει ποτέ να κυλήσουμε πίσω, να δώσουμε την εντύπωση ότι υπάρχει έστω και η παραμικρή περίπτωση να γυρίσουμε σε αυτά τα οποία αφήσαμε πίσω μας οριστικά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πριν το τέλος του 2025 θα παραδοθεί το Πάτρα-Πύργος»

Αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας ειδική αναφορά στον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος, τον οποίο επισκέφθηκε νωρίτερα, δηλώνοντας ότι «πριν το τέλος του 2025 το έργο αυτό θα παραδοθεί ολόκληρο, για να σπάσει επιτέλους η απομόνωση του Πύργου».

Στάθηκε ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «έδωσε αγώνες, αφενός για να διαφυλάξουμε τους πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αφετέρου να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), ώστε να μην προσθέτουμε πρόσθετες επιβαρύνσεις στους αγρότες μας και στους κτηνοτρόφους μας».

«Θα φέρνουμε νόμιμους μετανάστες εργάτες»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση στρέφει τώρα την προσοχή της στη νόμιμη μετανάστευση. «Και το λέω αυτό, διότι πριν από πέντε χρόνια έρχονταν συμπολίτες μας και μας ζητούσαν δουλειά και τώρα το μόνιμο παράπονο το οποίο ακούω είναι από εργοδότες που δεν βρίσκουν εργαζόμενους. Γιατί έγινε αυτό; Γιατί μειώθηκε η ανεργία από το 17% στο 10%, γιατί αυξήθηκαν οι μισθοί», είπε για μία ακόμη φορά.

«Να ξέρετε ότι το ζήτημα αυτό με απασχολεί πάρα πολύ. Θα επιταχύνουμε και άλλο τη διαδικασία των μετακλήσεων. Όπου δεν μπορούμε να βρούμε εργάτες από την Ελλάδα, θα φροντίζουμε να φέρνουμε, με γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες, εργάτες από το εξωτερικό. Διότι θέλουμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και να μην βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παραγωγή η οποία πηγαίνει χαμένη, πολύ απλά επειδή δεν υπάρχουν εργατικά χέρια», προσέθεσε.

Η «μπηχτή» στον Κασσελάκη – «Το 41% είστε εσείς, όλοι εσείς, δεν είμαι εγώ»

Κατηγόρησε εκ νέου την αντιπολίτευση ότι δεν μιλά για την Ευρώπη, λέγοντας ότι «τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατεβαίνουν με ατζέντα εθνικών εκλογών. Μόνο που οι εθνικές εκλογές έγιναν και το αποτέλεσμα κρίθηκε. Εσείς, οι πολίτες αυτής της χώρας, μάς έδωσαν τη δύναμη να κυβερνήσουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Και με μία σαφή αιχμή για τον Στέφανο Κασσελάκη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κι επειδή έχω κουραστεί να ακούω από κάποιους, οι οποίοι δεν έχουν εκλεγεί ούτε διαχειριστές στην πολυκατοικία τους, να κατηγορούν εμάς για το 41%, τους απαντάω ότι το 41% είστε εσείς, όλοι εσείς, δεν είμαι εγώ. Εσείς μας δώσατε αυτό το ποσοστό, μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Λίγο σεβασμός, λοιπόν, στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού δεν βλάπτει!».

Επίσκεψη στην 117 Πτέρυγα Μάχης

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Πύργου, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Στάθη Καννή, και συζήτησαν για τις αναπτυξιακές προοπτικές και τα έργα υποδομής της περιοχής.

«Γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή, η Δυτική Ελλάδα αναπτύσσει δυναμική η οποία της επιτρέπει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», επισήμανε κατά τη συνάντηση.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την 117 Πτέρυγα Μάχης, στην οποία υπάγεται η 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ενημερώθηκε για την αποστολή της Μοίρας από τον Αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη, και τον Διοικητή της 117 ΠΜ σμήναρχο Χρήστο Σπυρόπουλο, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κυβερνήτες των μαχητικών αεροσκαφών και τους μηχανικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες, μία κυβερνήτη και μία μηχανικό που υπηρετούν στην Πτέρυγα Μάχης.

Related posts

Ελλάδα – Τουρκία χτίζουν το αφήγημα της στασιμότητας σε ήρεμα νερά

banks

Μπάρκας: Ο Πολάκης δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

banks1

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκαν 4 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και άλλα 11 στελέχη

banks1

Ρωσικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα θα στείλει τους S-300 στην Ουκρανία εάν οι ΗΠΑ της δώσουν Patriot

banks1

Μητσοτάκης σε Ζελένσκι: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας

banks

ΝΔ: Ψηφοδέλτια με «αυστηρή αξιολόγηση» και εκπλήξεις

banks1