Saturday, August 2, 2025
33.2 C
Athens

Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά πανεπιστήμια: Θέλουν η Ελλάδα να παραμένει θλιβερή εξαίρεση μαζί με την Κούβα

Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά πανεπιστήμια: Θέλουν η Ελλάδα να παραμένει θλιβερή εξαίρεση μαζί με την Κούβα

πολιτική

Παύλος Μαρινάκης

«Το άγχος του ΠΑΣΟΚ να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη στάση του, με την οποία τάχθηκε κατά της ίδρυσης παραρτημάτων μη κρατικών πανεπιστημίων, το οδηγεί σε μια σειρά από ανεκδιήγητες και κυρίως βιαστικές ανακοινώσεις, με τελευταία τη σημερινή του αρμόδιου τομεάρχη, ο οποίος βασίστηκε σε δημοσίευμα χωρίς να περιμένει τις επίσημες αποφάσεις», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Αρχικά προεξόφλησαν την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου. Διαψεύστηκαν πανηγυρικά από το ΣτΕ. Στη συνέχεια είπαν ότι δεν θα έρθει κανένα πανεπιστήμιο στη χώρα. Διαψεύστηκαν από 13 ξένα πανεπιστήμια τα οποία έκαναν αίτηση, 4 εκ των οποίων στις υψηλότερες θέσεις και τα υπόλοιπα στον μέσο όρο των ελληνικών πανεπιστημίων.

Έπειτα κατήγγειλαν ότι δεν υπάρχουν σοβαρά κριτήρια και πως δεν θα γίνει κανένας έλεγχος. Διαψεύδονται από την ΕΘΑΑΕ η οποία αξιολογεί κάθε αίτηση με τα πιο αυστηρά κριτήρια στην Ευρώπη και της οποίας οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν. Οι αποφάσεις αυτές θα ορίζουν ποια πανεπιστήμια θα είναι έτοιμα να αδειοδοτηθούν το Σεπτέμβριο του 2025 και ποια θα έχουν ακόμα εκκρεμότητες να λύσουν ώστε πιθανώς να αδειοδοτηθούν στη συνέχεια», τονίζει στην ανακοίνωσή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να επιτίθεται ονομαστικά σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια και επέλεξε να στοιβάξει το κόμμα του με τις πιο οπισθοδρομικές πολιτικές δυνάμεις, που θέλουν η Ελλάδα να παραμένει θλιβερή εξαίρεση μαζί με την Κούβα. Θα ήταν προτιμότερο να παραδεχθεί αυτό το ιστορικό λάθος, παρά να επιμένει κάνοντας το μαύρο άσπρο. Αυτού του είδους η αντιπολίτευση, άλλωστε δεν ‘χτυπάει’ την κυβέρνηση, αλλά στρέφεται ενάντια στα νέα παιδιά και στις οικογένειές τους», καταλήγει ο κ. Μαρινάκης.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Orilina Properties: Εύρος τιμής €0,91 – €0,95 για τη δημόσια προσφορά

Το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών στην δημόσια προσφορά για την είσοδο στο χρηματιστήριο ανακοίνωσε η Orilinina. Κινείται μεταξύ 0,91 και 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρω εύρους τα συνολικά έσοδα της Αύξησης, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλθουν σε €30.590.000.Η τιμή διάθεσης» θα καθοριστεί από το

Related Articles

Popular Categories

READ MORE