Monday, October 14, 2024
24.6 C
Athens

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street-Προς νέο ρεκόρ ο S&P

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street-Προς νέο ρεκόρ ο S&P

Με μεικτά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Δευτέρας (14/10) στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις εταιρικών κερδών αρκετών ομίλων, ενώ ο S&P 500 κυνηγάει ήδη νέο ρεκόρ στο ξεκίνημα της εβδομάδας.  

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow σημειώνει ήπια πτώση 0,15% φτάνοντας τις 42.801,02 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,58% στις 5.849,39 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,00% στις 18.525,68 μονάδες.

Να σημειωθεί πως πολλές σημαντικές τράπεζες και εταιρίες, όπως η Bank of America, η Goldman Sachs και η Johnson & Johnson ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του κύκλου τους την Τρίτη (15/10) πριν ανοίξει η αγορά, ενώ η Morgan Stanley και η United Airlines αναμένεται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα την Τετάρτη (16/10). Walgreens Boots Alliance, Netflixκαι η Procter & Gamble είναι επίσης προγραμματισμένο να δημοσιεύσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοινώσεις της JP Morgan Chase και της Wells Fargo, οι οποίες σημείωσαν αμφότερες υψηλές επιδόσεις. Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης των τραπεζικών κερδών βοήθησαν την ευρύτερη αγορά να φτάσει σε ιστορικά υψηλά στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, και ο S&P 500 έκλεισε για πρώτη φορά πάνω από τις 5.800 μονάδες, ενώ ο Dow σημείωσε επίσης ιστορικό υψηλό.

Επιπλέον, 30 εταιρείες του S&P 500 έχουν μέχρι στιγμής δημοσιεύσει αποτελέσματα, ξεπερνώντας τα κέρδη κατά περίπου 5% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την Bank of America. Παρόλα αυτά, οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο ρυθμός αύξησης των κερδών ανά μετοχή αυτό το τρίμηνο σε ετήσια βάση θα είναι «πολύ χαμηλότερος» από αυτόν του προηγούμενου τριμήνου.

Παράλληλα, παρά την άνοδο της αγοράς σε νέα ύψη, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους λόγω των επερχόμενων προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, της ξαφνικής ανόδου των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, της αβεβαιότητας αναφορικά με τον ρυθμό χαλάρωσης της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς και της κλιμάκωσης της αστάθειας στη Μέση Ανατολή.

Παρόλα αυτά οι σημαντικότεροι μακροοικονομικοί δείκτες (ανθεκτική ανάπτυξη, αποπληθωρισμός και ισχυρές εταιρικές επιδόσεις) παραμένουν αρκετά σταθεροί και ισχυροί.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο S&P 500 έχει κερδίσει σχεδόν 22% τη φετινή χρονιά, εξαιρουμένων των επανεπενδυόμενων μερισμάτων. Η ανοδική αγορά συμπλήρωσε πρόσφατα δύο χρόνια και ο δείκτης αναφοράς έχει σημειώσει συνολική άνοδο σχεδόν 63% από τότε που σημείωσε χαμηλό κλείσιμο τον Οκτώβριο του 2022. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν επίσης αυξηθεί τον τελευταίο καιρό, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς, που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό σημαντικών δεικτών, όπως για παράδειγμα τα ενυπόθηκα δάνεια, να ξεπερνά το 4,1% την περασμένη εβδομάδα.

Τέλος, στο «μέτωπο» των οικονομικών στοιχείων, τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Σεπτεμβρίου και τη βιομηχανική παραγωγή του Σεπτεμβρίου αναμένεται να δημοσιευτούν την Πέμπτη (17/10), ενώ την Παρασκευή (18/10) θα ακολουθήσουν τα στοιχεία για τις ενάρξεις κατοικιών και τις οικοδομικές άδειες του Σεπτεμβρίου.

#Wall_Street #S&P_500 #Dow_Jones #Nasdaq

Hot this week

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Σε τεντωμένο σχοινί: Η ΠΓ στέλνει το εξώδικο Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Με το εξώδικο Κασσελάκη να επιστρέφεται ως απαράδεκτο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε σήμερα, κατά πλειοψηφία, την πρόταση του Νίκου Σκορίνη και της πλευράς του τέως προέδρου του κόμματος της Κουμουνδούρου για αναβολή της έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής την οποία συνόδευε και με την πρόταση να συγκληθεί εκ νέου σύσκεψη των πέντε υποψηφίων υπο την

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Related Articles

Popular Categories

READ MORE