19.8 C
Athens
April 19, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές-Σε υψηλό 4 μηνών ο Nikkei

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές-Σε υψηλό 4 μηνών ο Nikkei

Διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Παρασκευής (24/11), με την Ιαπωνία να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είδε τον δομικό πληθωρισμό της να αυξάνεται στο 2,9% τον Οκτώβριο, υψηλότερο από το 2,8% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα. Ο γενικότερος πληθωρισμός ανήλθε στο 3,3%, επιταχυνόμενος από το 3% που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Η μέτρηση ήταν κάτω από την πρόβλεψη δημοσκόπησης του Reuters για άνοδο 3%.

Η βασική ανάγνωση περιλαμβάνει τα προϊόντα πετρελαίου, αλλά εξαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων.

Εξαιρουμένων των ενεργειακών προϊόντων και των φρέσκων τροφίμων, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 4% τον Οκτώβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, χαμηλότερα από 4,2% τον Σεπτέμβριο.

Ο Nikkei κατέγραψε κέρδη, επιστρέφοντας από τη χθεσινή αργία, φτάνοντας, μάλιστα, στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 3 Ιουλίου.

Σε άλλα μάκρο, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ιαπωνίας παρέμεινε σε περιοχή συρρίκνωσης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα.

Ο δείκτης au Jibun Bank flash manufacturing purchasing manager ήταν στο 48,1 τον Νοέμβριο, ο χαμηλότερος από τον Φεβρουάριο. Ήταν επίσης χαμηλότερος από το 48,7 τον Οκτώβριο.

Η μέτρηση του Νοεμβρίου ήταν ο έκτος συνεχόμενος μήνας που συρρικνώθηκε η εργοστασιακή δραστηριότητα στην Ιαπωνία.

Η έρευνα ανέφερε ότι τόσο η υψηλή ζήτηση όσο και ο αριθμός των νέων παραγγελιών θα συρρικνωθούν περαιτέρω, και ο ρυθμός μείωσης του αριθμού των νέων παραγγελιών θα συνεχίσει επίσης να μειώνεται. Οι μειώσεις των εκκρεμοτήτων ήταν σε υψηλό οκτώ μηνών.

Ο προκαταρκτικός PMI των υπηρεσιών για τον Νοέμβριο ήταν 51,7, ουσιαστικά αμετάβλητος από 51,6 τον Οκτώβριο, υποστηριζόμενος από μια ελαφρά αλλά σταθερή αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,54%, κλείνοντας στις 33.625,53 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διολίσθησε 1,95% στις 17.570,50 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,68% στις 3.040,97 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 0,94% στις 9.839,52 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε πτώση 0,73% στις 2.496,63 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.040,80 μονάδες, κερδίζοντας 0,17%.

#ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Αυστραλία #ιαπωνία #Κίνα #Nikkei #Kospi

Related posts

Τέταρτη σερί άνοδος στη Wall Street με ώθηση από τα πρακτικά

banks

Νευρικότητα στη Wall Street- Συνεχίζει πτωτικά ο Nasdaq

banks

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Άνοδος για τον S&P500

banks

Ευρωαγορές: Μικρές απώλειες εν αναμονή περισσότερων οικονομικών στοιχείων

banks

Η τεχνολογική Oracle «έβαψε» τη Wall Street στα «κόκκινα»

banks

Απώλειες στη Wall Street υπό το άγχος του πληθωρισμού

banks