Sunday, August 17, 2025
26.1 C
Athens

Μελόνι: H ειρήνη στην Ουκρανία δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κατάπαυση του πυρός

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συμμετείχε σήμερα το μεσημέρι στην τηλεφωνική επικοινωνία των Ευρωπαίων ηγετών με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

“H Μελόνι τόνισε ότι εκτιμά τις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ και επανέλαβε τη σημασία του να συνεχιστεί η συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να τεθεί τέλος στη σύρραξη και να επιτευχθεί μια ειρήνη που να εγγυάται την ασφάλεια και την κυριαρχία της Ουκρανίας”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης.

Όπως προσθέτει η ιταλική κυβέρνηση, “από τη σημερινή ανταλλαγή απόψεων προέκυψε η κοινή πεποίθηση ότι η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κατάπαυση του πυρός, χωρίς τη στήριξη της Ουκρανίας και την άσκηση συλλογικής πίεσης επί της Ρωσίας, και με τη χρήση κυρώσεων”.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, παράλληλα, αναφερόμενη στο τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά της Λαμπεντούζα με απολογισμό 26 νεκρούς, υπογράμμισε: “διαπιστώνουμε και πάλι τον απάνθρωπο κυνισμό με τον οποίο οι σκοτεινοί διακινητές ανθρώπων οργανώνουν τα ταξίδια αυτά”.

“Μαζί με βαθιά θλίψη για τους νεκρούς και με αίσθημα ελέους για όσους έχασαν τη ζωή τους, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να καταπολεμήσουμε τους αδίστακτους αυτούς διακινητές, με τον μόνο δυνατό τρόπο: με την πρόληψη των παράτυπων αναχωρήσουν και τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών”.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Orilina Properties: Εύρος τιμής €0,91 – €0,95 για τη δημόσια προσφορά

Το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών στην δημόσια προσφορά για την είσοδο στο χρηματιστήριο ανακοίνωσε η Orilinina. Κινείται μεταξύ 0,91 και 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρω εύρους τα συνολικά έσοδα της Αύξησης, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλθουν σε €30.590.000.Η τιμή διάθεσης» θα καθοριστεί από το

Related Articles

Popular Categories

READ MORE