20.9 C
Athens
September 21, 2024
Image default
RED LOANS

Με τη Fed να έρχεται στο βάθος το ευρώ κοιτάει τα 1,1200 δολάρια

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μείωσε τα επιτόκια για δεύτερη φορά φέτος εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για ύφεση στην ευρωζώνη. Η κεντρική τράπεζα των 20 χωρών που “χρησιμοποιούν” το ευρώ μείωσε το βασικό της επιτόκιο καταθέσεων κατά ένα τέταρτο της μονάδας στο 3,5% από 3,75% με το διοικητικό συμβούλιο  να δηλώνει ότι «δεν δεσμεύεται εκ των προτέρων για μια συγκεκριμένη πορεία επιτοκίων”. Σιγά να μη δεσμευόταν.

Η 68χρονη πλέον πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε στη συνέντευξη τύπου ότι ο πληθωρισμός εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις αλλά αυτό που της προκαλεί ανησυχία είναι οι προοπτικές ανάπτυξης της ευρωζώνης υποβαθμίζοντας ελαφρώς της προβλέψεις σε σύγκριση με εκείνες του Ιουνίου. Επίσης πρόσθεσε ότι οι μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων είναι «αρκετά προφανείς», αλλά δεν θα πει πότε θα έρθουν. Σιγά να μη μας έλεγε.

Το ευρώ τώρα στην αναλογία του με το δολάριο (EURUSD) παρουσιάζεται στο διεβδομαδιαίο διάγραμμα να αποτυπώνει ένα ανοδικό “hammer” αναχαίτισης των πωλητών εκείνων που πίεζαν για τη καθοδική διάσπαση της βάσης των 1,1000 δολαρίων. Το εν λόγω pattern είναι ικανό να σπρώξει την ισοτιμία μέσα στη ζώνη των υψηλών  των τελευταίων 924 ημερών ανάμεσα στα 1,1210 με 1,1275 δολάρια.

Έχουμε και τη Fed τη Τετάρτη με τα “στοιχήματα” να δίνουν ένα κόψιμο 25 μονάδων βάσης με τις 50 μονάδες να αποτελούν έκπληξη. Στη περίπτωση τώρα που η Fed αποφασίσει μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες τότε η εκτιμήσεις για τη συμπεριφορά της Wall Street είναι λίγο συγκεχυμένες.

Οι μεν επενδυτές το θεωρούν ως θετικό ενώ οι αναλυτές δίνουν πιο πολύ βάση στο “αναγκαστικό” της μείωσης λόγω του φόβου μιας πιθανής ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

Related posts

Alpha Bank: Προς νέα υψηλά 4ετίας

banks

Τράπεζες: Κομβικής σημασίας τα €20 δισ. κεφαλαιοποίηση

banks

Alpha Bank – UniCredit : Το deal της 20ετίας

banks

Εθνική Τράπεζα: Με +45% στα οργανικά κέρδη μετά φόρων

banks

Τραπεζικός Δείκτης: Θετική πρώτη ένδειξη σε θαμπό περιβάλλον

banks

Από το 2004 είχε να βρεθεί ο Γουόρεν με 25% ρευστότητα

banks