31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

Με τον ηγέτη της Χαμάς Χανίγε συναντήθηκε ο Χακάν Φιντάν

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε μια κρίσιμη συνάντηση με τον Ισμαήλ Χανίγιε, τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές το Σάββατο.

Οι συζητήσεις περιλάμβαναν ένα ευρύ φάσμα πιεστικών θεμάτων, εστιάζοντας κυρίως στην καθιέρωση εκεχειρίας στη Γάζα.

Ο διπλωματικός διάλογος εμβαθύνει επίσης σε στρατηγικές για την ενίσχυση των προσπαθειών ανθρωπιστικής βοήθειας, την αντιμετώπιση της απελευθέρωσης ομήρων και τον προβληματισμό για μια λύση δύο κρατών ως βιώσιμη οδό για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης στην περιοχή.

Το φόντο αυτών των διπλωματικών προσπαθειών είναι η αδυσώπητη σειρά αεροπορικών και χερσαίων επιθέσεων που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Γάζα.

Αυτή η επίθεση πυροδοτήθηκε από ένα διασυνοριακό επεισόδιο στο οποίο εμπλέκεται η παλαιστινιακή αντιστασιακή ομάδα, η Χαμάς, το οποίο το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1.200 ατόμων.

Έκτοτε, οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές έχουν αναφέρει έναν εκπληκτικό απολογισμό τουλάχιστον 24.927 θανάτων, κυρίως γυναικών και παιδιών, με επιπλέον 62.388 τραυματίες.

Related posts

Παραμένουν σε αναστολή οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αμβούργου – Συνεχίζεται η επιχείρηση της αστυνομίας για το περιστατικό ομηρείας

banks

Βρετανία: Η επιστροφή ενός πρώην πρωθυπουργού

banks

Ευρωεκλογές με “μπροστάρη” τον Όλαφ Σολτς

banks

Μπλίνκεν: Μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα δεν θα εξαλείψει τη Χαμάς

banks

20 Υπουργοί από την Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες, συζητούν για τη νέα πορεία προς την ευημερία και τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

banks

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Στους 143 οι αγνοούμενοι

banks