29.5 C
Athens
June 30, 2024
Image default
POLITICS

Μητσοτάκης: Εθνική επιτυχία η εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Εθνική επιτυχία» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Είμαστε υπερήφανοι για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», επισημαίνει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Χ.

Και τονίζει πως «είναι μια εθνική επιτυχία που αναγνωρίζει τον ρόλο της πατρίδας μας ως δύναμης σταθερότητας, με πίστη σε αρχές και αξίες, όπως η Δημοκρατία και το Διεθνές Δίκαιο».

Είμαστε υπερήφανοι για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Είναι μια εθνική επιτυχία που αναγνωρίζει τον ρόλο της πατρίδας μας ως δύναμης σταθερότητας, με πίστη σε αρχές και αξίες, όπως η Δημοκρατία και το Διεθνές Δίκαιο.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 6, 2024

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των 188 μελών της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για την ανάδειξη πέντε μη μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ελλάδα συγκέντρωσε 182 ψήφους και εξελέγη για την περίοδο 2025-26.

Για την Ελλάδα, το Συμβούλιο Ασφαλείας χαρακτηρίζεται ως μία ευκαιρία, προκειμένου να ισχυροποιήσει δεσμούς και να δημιουργήσει νέες συμμαχίες, δείχνοντας μεταξύ άλλων διάθεση παρέμβασης και σε ζητήματα που απασχολούν τη διεθνή διπλωματία.

Related posts

Επείγουσα εγκύκλιος Πιερρακάκη: Οι εξετάσεις στα ΑΕΙ μπορούν να διεξαχθούν ψηφιακά

banks

Καιρίδης: Η Ελλάδα ζητά κοινό ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφής και απελάσεων

banks

Πρότυπο οικολογικό πάρκο δημιουργείται στο Ρέντη

banks

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση «ευρωεκλογές» – Πότε θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι

banks1

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης των επαγγελματιών

banks1

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Αντισυνταγματικό το ν/σ, λένε συνταγματολόγοι – Δεν υποχωρούν οι φοιτητές

banks1