26.1 C
Athens
June 29, 2024
Image default
POLITICS

Μητσοτάκης: Μόνο η ΝΔ μιλάει για την Ευρώπη – Αύριο στις Βρυξέλλες η επιστολή παρέμβασης για την ακρίβεια

«Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κατερίνη, όπου μίλησε εν όψει των ευρωεκλογών και τόνισε πως «η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη, που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας, είναι η Νέα Δημοκρατία».

«Κάθε φορά που βρίσκομαι στη Μακεδονία, στη γενέτειρα του εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, αισθάνομαι πάντα μία ξεχωριστή συγκίνηση. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Και τώρα το 2024, η Ελλάδα και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Σε αυτούς που θωράκισαν την άμυνα της χώρας, σε αυτούς που ενίσχυσαν το κύρος της χώρας. Αυτές τις προϋποθέσεις, μόνο η ΝΔ τις πληρεί»

Όπως είπε, «το κύρος της Ελλάδας αναβαθμίστηκε ουσιαστικά αυτά τα πέντε χρόνια. Από μαύρο πρόβατο έχουμε γίνει πρωταγωνιστές των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Παράδειγμα προς μίμηση σε πολλούς τομείς. Και πρέπει η Ελλάδα να είναι ισχυρή προς όφελος όλων».

Παράλληλα, κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα της ακρίβειας που ταλανίζει τους πολίτες, προανήγγειλε ότι αύριο (17/5) θα στείλει επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να ζητήσει ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για να έχουμε, όπως είπε, εναρμόνιση τιμών, δηλαδή «οι πολυεθνικές να κάνουν την εναρμόνιση των τιμών για όλες τις χώρες».

«Μόνο η ΝΔ μπορεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, σημειώνοντας ότι «ήμουν αυτός που διαπραγματεύτηκε την ΚΑΠ και εξασφάλισα ότι δεν θα χάσουμε πόρους από την Ευρώπη και την επόμενη μέρα θα χρειαστεί πάλι μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία να διαπραγματευτεί αλλαγές στην ΚΑΠ, οι οποίες θα είναι προς όφελος των αγροτών μας και το πώς θα κάνουμε την πράσινη μετάβαση με έναν τρόπο και έναν ρυθμό που δεν θα ζημιώσει το εισόδημά τους».

«Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας μας στην Ευρώπη», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο»

«Θέλω να κάνω μία αναφορά σε αυτούς που μας ασκούν κριτική, είτε γιατί δεν είμαστε, λέει, αρκετά πατριώτες, είτε γιατί δεν είμαστε αρκετά χριστιανοί», ανέφερε στη συνέχεια.

Για να διαμηνύσει ότι «στους δεύτερους θα πω, πολύ απλά, ότι χριστιανόμετρο δεν υπάρχει. Και τις σχέσεις μας με την πίστη και την Ορθοδοξία δεν θα επιτρέψουμε να τις καπηλευτεί κανείς και κανένα κόμμα. Και νομίζω σε όλους αυτούς απάντησε πολύ λιτά, αλλά και αυστηρά, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος».

»Σε αυτούς, δε, που ισχυρίζονται ότι είναι πιο πατριώτες από εμάς, θα τους πω μόνο ότι ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Σε αυτούς που θωράκισαν την άμυνα της χώρας, σε αυτούς που ενίσχυσαν το κύρος της χώρας. Αυτές τις προϋποθέσεις, μόνο η Νέα Δημοκρατία τις πληρεί», επισήμανε, απευθυνόμενος στο πατριωτικό και θρησκευόμενο ακροατήριο της «γαλάζιας» παράταξης.

Αύριο η πρώτη παρουσίαση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι το πρωί της Παρασκευής θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το Ψηφιακό Φροντιστήριο σε ένα σχολείο, σε ένα ορεινό χωριό της Ημαθίας.

«Αύριο θα βρεθώ σε ένα σχολείο στην Ημαθία, σε ένα ορεινό χωριό, για να παρουσιάσουμε το Ψηφιακό Φροντιστήριο. Τη δυνατότητα, δηλαδή, τα παιδιά σε απομονωμένες περιοχές ή τα παιδιά από οικογένειες, που μπορεί να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους το φροντιστήριο, από τον Σεπτέμβριο να έχουν ψηφιακή πρόσβαση σε δασκάλους που θα τους κάνουν δωρεάν ψηφιακά μαθήματα. Κι αυτό γίνεται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Related posts

Ράπτη : Στόχος είναι μια νέα αρχή για το ΚΕΘΕΑ

banks

Γεωργιάδης: Γενική καραντίνα δεν θα υπάρξει ξανά – Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στις ΜΕΘ

banks

Μητσοτάκης: Η ελπίδα που φέρνει το φετινό Πάσχα ας μας κρατήσει ενωμένους και αισιόδοξους

banks

Μητσοτάκης στο Bloomberg – Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στις τιμές του ρεύματος

banks

Φωτιές – Κονδύλι 16 δισ. ευρώ για ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και αποκατάσταση των δασών

banks

«Άνω τελεία» στις αλλαγές στην κυβέρνηση βάζει ο Μητσοτάκης – Πρώτα οι δομές, μετά τα πρόσωπα

banks