Στις 7,30μμ θα απευθύνει μήνυμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την κατάσταση με τις φωτιές και τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες.

Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά και τον Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους Δημάρχους για τις καταστροφές στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, τόνισε ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα στους πληγέντες από την πυρκαγιά, τους διαβεβαίωσε ότι θα ανακοινωθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων καθώς και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών -παρουσία πολλών υπουργών- στον απόηχο έντονης κριτικής που δέχεται η κυβέρνηση για τον χειρισμό της κατάστασης, κυρίως στην Εύβοια.

Ακόμα έχει ανακοινωθεί πως αύριο θα πραγματοποιηθεί υπουργικό συμβούλιο που θα συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

Άμεσες παρεμβάσεις με προκαταβολές

«Σχεδιάζουμε και θα υλοποιήσουμε παρεμβάσεις, για αμεσότερη και με μικρότερα βήματα χρηματοδότηση, μέσω προκαταβολής των ποσών» προς τον πολίτη, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν ειδικές προβλέψεις για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας (μιλώντας στην ΕΡΤ1), «το υπουργείο Οικονομικών καταρχήν έχει διασφαλίσει τον δημοσιονομικό χώρο για να μπορούν να υπάρξουν παρεμβάσεις, καθώς και τους πόρους για να γίνει η χρηματοδότηση αυτών των παρεμβάσεων, και ταυτόχρονα έχουμε σχεδιάσει και δρομολογούμε τους μηχανισμούς για την ταχύτατη εκταμίευση πόρων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα οποία έχουν πληγεί». Ωστόσο, ο υπουργός δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, αναφέροντας πως θα υπάρξει εισήγηση προς τον πρωθυπουργό για να υπάρξουν στη συνέχεια ανακοινώσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας