33 C
Athens
July 1, 2024
Image default
MARKETS

Μικτά πρόσημα στην Ασία, με πολλά χρηματιστήρια να παραμένουν κλειστά

Μικτά πρόσημα στην Ασία, με πολλά χρηματιστήρια να παραμένουν κλειστά

Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν οι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού τη Δευτέρα (10/6), μετά την έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ που αποκάλυψε αξιοσημείωτη αύξηση των προσλήψεων και των μισθών τον Μάιο, με τα περισσότερα χρηματιστήρια να παραμένουν κλειστά λόγω αργίας.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,2% στις 39.054.50 μονάδες, ενώ ο νοτιοκορεατικός KOSPI υποχώρησε κατά 0,79% στις 2.701,17 μονάδες. Στην Αυστραλία, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, αλλά και την Ταϊβάν, οι αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Τα νέα δεδομένα για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ ενισχύουν το αφήγημα ότι η Fed δεν χρειάζεται να βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια. Οι επενδυτές δεν αναμένουν μειώσεις επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, αλλά ούτε και τον Ιούλιο.

Στην Ασία, αυτήν την εβδομάδα, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν τα αναθεωρημένα στοιχεία του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ιαπωνίας για το πρώτο τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν σε ετήσια συρρίκνωση 1,8%, ένα ηπιότερο ποσοστό από αυτό που είχε αρχικά αναφερθεί (2%), καθώς και από τις εκτιμήσεις για την αναθεωρημένη συρρίκνωση, οι οποίες κινούνταν στο 1,9%.

Την Παρασκευή, αναμένεται η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τα επιτόκια, ενώ τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαΐου στην Κίνας και την Ινδία θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

#ΑΣΙΑ #ΑΓΟΡΕΣ_ΑΣΙΑΣ #ΑΓΟΡΕΣ_ΑΣΙΑΣΕΙΡΗΝΙΚΟΥ #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ_ΑΣΙΑΣ

Related posts

Wall Street: Σημαντικά κέρδη για τους δείκτες-«Οδηγός» οι Big Tech

banks

«Ανάσες» στη Wall Street λόγω του φρένου στο «ράλι» ομολόγων

banks

Ευρωαγορές: Ώθηση από τον βρετανικό πληθωρισμό-Ισχυρά κέρδη για τον FTSE100

banks

Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

banks

Κλυδωνισμοί στη Wall Street-Ενισχύονται οι φόβοι για νέες αυξήσεις επιτοκίων

banks

Τέταρτη σερί άνοδος στη Wall Street με ώθηση από τα πρακτικά

banks